Evo zašto srećni parovi ne dele svoju ljubav na društvenim mrežama

Svi na društvenim mrežama imaju parove koji u svakom trenutku moraju svima da pokažu koliko se vole, koliko su zaljubljeni i kako se urnebesno zabavljaju. Šta nam to zapravo govori?

Živimo u jako čudnom vremenu. U vremenu, kada je nekima status na društvenim mrežama bitniji od onoga što se događa u ‘stvarnom’ svetu. U vremenu gde su ‘lajkovi’ merilo vrednosti, u vremenu gde sudimo druge ili ocenjujemo njihove živote na temelju fotografija ili statusa koje objavljuju. I neretko grešimo pri stvaranju slike o pojedincu a tako je i za ljubavne parove.

Stručnjaci kažu kako srećni parovi ipak ne objavljuju svaki detalj svoje veze na društvenim mrežama. A ovo su razlozi.

Nemaju šta da dokazuju

Stručnjaci kažu kako je potreba za deljenjem detalja iz privatnog života povezana sa samopouzdanjem, odnosno sa nedostatkom istog. Objavljivanjem srećnih fotografija i statusa, kao i dobijanje pozitivnih komentara, parovi sebi dižu samopouzdanje i održavaju privid savršene veze.

Ako je osoba srećna i zadovoljna u vezi, ne gubi vreme dokazivanjem toga pred celim svetom. To ne znači da nikad neće objaviti fotografiju, ali da će svaki drugi dan stavljati zajedničke fotografije – neće.

Znaju da problem mogu samo oni da reše

Znate one ‘jako srećne parove’ koji čim se posvađaju, to moraju da podele sa svim Fejsbuk prijateljima. Ponekad samo stave tužan smajli, ponekad pesmu koja tačno ocrtava njihove poljuljane emocije i osećaje, pa se nakon toga dušebrižnici javljaju i pitaju šta je bilo, a onda ta osoba otvori dušu (ne privatnom porukom). Ovo je samo pokazatelj nezrelosti. Srećni parovi rešavaju probleme unutar četiri zida, a oni koji to pokušavaju na društvenim mrežama, problem samo pogoršavaju.

Sreća nisu lajkovi

Srećni parovi znaju da neće dobiti ništa objavljujući ‘dokaz’ da su srećni. Sreća je u tome da su zajedno, ne u tome da su objavili da su zajedno.

Nemaju potrebu za upoređivanjem

Stručnjaci kažu da su srećniji oni koji ne koriste često društvene mreže, jer se ne upoređuju sa kolegama, prijateljima, poznanicima.

U celom tom ‘modernom ludilu’ znamo da zaboravimo da su zapravo bitni naši stvarni životi, naše veze, iskustva i osećaji, a ne stalna potraga za internetskom popularnošću. Jedan lajk više-manje, zaista nije bitan, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.