U trendu

Frizura ruske senatorke je apsolutni hit (foto)

Upoznajte Valentinu Petrenko. Ne, ona nije negativac iz filmova o Džejmsu Bondu, ona je senatorka Ruske Federacije i predstavlja Republiku Kakasiju.

Postoji nešto neodoljivo u Valentini što podseća na antiheroja iz nekog animiranog filma ili čak igranog filma. Kad se na sve to dodaju obrve oštre poput žileta, šminka Ursule iz “Male sirene” i frizura koja govori tri svetska jezika – reči su suvišne.

U intervjuu 2015. godine za “Echo of Moscow” Valentina je želela da razreši misteriju svoje frizure.

“Tako sam umorna od tog pitanja. Imam kovrdžavu kosu. Podignem je, stavim ukosnice i to je sve”, rekla je ova 62-godišnjakinja.

Na stranu čuveno gnezdo na glavi Petrenko, njena dugogodišnja karijera predstavnika Ruske Federacije ostavila je veliki trag. Naime, 1993. godine učestvovala je u pregovorima za oslobađanje dece koja su bila taoci i njene veštine su ovenčane medaljom hrabrosti.

Naime, četvorica otmičara kidnapovali su decu i učitelja u Rostovu na Donu. Par dana kasnije oslobodili su nekoliko dečaka i učitelja u zamenu za 10 miliona dolara.

View this post on Instagram

A Russian politician has impressed the internet with her larger-than-life locks. Valentina Petrenko, a senator who represents the Republic of Khakassia, has been getting lots of attention online. You see, the 62-year-old has great hair. Seriously, look at it. For many, the discovery was a great way to start the weekend. Others are pointing out possible style inspiration. And the uncanny resemblance to Marge Simpson. However, Petrenko is kind of done explaining her hair. She told the Echo of Moscow, according to Newsweek: I’m so tired of answering these questions. I just have curly hair. I lift it upwards with some hairpins, that is all. #uae #happening #breakingnews #picoftheday #hairstyles #viral #world #russia #moscow #valentinapetrenko #senator #viralphoto #curlyhair #upright #dubai #politics #power #newspaper #thegulftoday

A post shared by The Gulf Today (@gulftoday) on

Dva dečaka koja su ostala sa otmičarima su oslobođena zahvaljujući Valentini koja im je ponudila da odvedu nju, a da decu oslobode.

Ova žena velikog srca i kose je udata, ima ćerku i ne skida se sa telefona jer vodi važne pregovore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.