U trendu

Genitalije vole slobodu: Četiri neprijatnosti koje vas mogu zadesiti ako konstantno nosite gaćice

Za mnoge, odluka da prestanu da nose gaćice može izgledati neobično. Na kraju krajeva, navikli smo da ih nosimo ispod odeće, ne skidamo ih ni noću, ali povremeno nenošenje donjeg veša zapravo može imati mnoge zdravstvene prednosti.

Ovo su razlozi zašto stalno nošenje donjeg veša možda nije najbolji izbor za vaše zdravlje.

1. Ne dozvoljavate svom privatnom području da diše

Ako ste neko ko voli da nosi donji veš od sintetičke čipke, možda biste želeli da preispitate ovu naviku. Iako sintetičke tkanine izgledaju privlačnije od pamuka, one nisu prozračne i zadržavaju znoj i vlagu oko vašeg intimnog područja. Ako s vremena na vreme ne napravite pauzu od nošenja donjeg veša, kombinacija znoja i vlage može izazvati iritaciju kože, pa čak i dovesti do gljivičnih infekcija i urinarnih infekcija.

2. Može uzrokovati neprijatan miris tela

Sintetička vlakna zadržavaju znoj i bakterije unutar odeće, a ova kombinacija može rezultirati neprijatnim mirisom tela. Kako biste izbegli jak miris u intimnom području, pokušajte da s vremena na vreme ne nosite donje rublje jer ono omogućuje vašem znoju da ispari i smanjuje mirise.

3. Može doći do iritacije kože

Ponekad izbegavanje nošenja donjeg veša može biti dobra ideja ako osećate iritaciju u intimnoj zoni. Preusko donje rublje koje je napravljeno od veštačke tkanine može da iritira kožu, pa čak i da vas izloži povredama i infekcijama.

Da biste izbegli ovaj neprijatan osećaj, pokušajte da nosite široku odeću i povremeno ne nosite donji veš.

4. Možete postati osetljiviji na alergije

Vaše omiljene ružičaste ili ljubičaste gaćice mogu izgledati sjajno, ali veštačke boje koje sadrže mogu izazvati iritaciju, izbočine i osip. A ako nikada ne napravite pauzu od nošenja donjeg veša, izlaganje hemikalijama u tekstilnim bojama iz dana u dan može na kraju dovesti do ozbiljnijih infekcija, piše Brightside.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар