U trendu

Jutarnje greške koje utiču na dobro raspoloženje

Ukoliko jutro provodite radeći pogrešne stvari, verovatno će vam nedostajati energije, motivacije, snage i volje da uradite prave stvari tokom ostatka dana. Eliminisanjem nekih navika, stvorićete prostor za važne odluke, zadatke i ljude u svom životu.

Isplanirajte dan

Ako ne isplanirate, nećete ni izvršiti zadatke. Organizovanost je ključ ispunjenog života, ali ne treba ujutru da pravite plan. Vaši planovi treba već da budu spremni kada ustanete.

Pravljenje konkretnog plana za taj dan pomoći će vam da budete jasniji u tome šta želite i kako da postignete, ali takođe će vam omogućiti da se lakše fokusirate. Izgubite sat vremena ujutro i provešćete ceo dan u potrazi za njim.

Prioriteti

Postavite prioritete pre spavanja. Kada se probudite, vaš dnevni raspored i plan će biti spremni. Ne dozvolite da se osećate preplavljeno u ranim jutarnjim satima.

Umesto toga, budite dobro pripremljeni i postavite prioritete uveče.

Negativni ste

Često ni ne shvatamo da negativni razgovori i misli mogu da utiču na nas u dužem vremenskom periodu. Većini ljudi je čak prirodno da se žale na vreme, politiku, posao kao deo svoje jutarnje rutine. Ovo može da vam oteža rešavanje svakodnevnih problema.

Ako započnete dan na taj način, negativno raspoloženje pratiće vas i tokom dana.
Zbog toga treba da istrenirate svoj um da se fokusira na stvari na kojima ste zahvalni. Sve što treba da uradite je da vodite dnevnik i u njemu zapišete sve ono na čemu ste zahvalni, i to treba da vam bude deo jutarnje rutine.

Donosite previše odluka

Najsigurniji način trošenja energije ujutru je donošenje previše odluka odmah nakon ustajanja. U ovo spadaju obaveze kao što su: šta da doručkujete, kako da se obučete, kada da krenete kako biste na vreme uhvatili autobus ili da stignete na vreme za sastanak. Iako ove odluke ne zvuče posebno izazovno, one zapravo oduzimaju ogromne količine mentalne energije.

Ove male odluke isplanirajte uveče, pripremite odeću za sledeći dan, odlučite se za doručak, napravite raspored i odredite prioritete.

Odlaganje alarma

Iako pritiskom dugmeta za odlaganje može da izgleda kao da ćete sebi da učinite uslugu, istina je upravo suprotna. Ako odložite, imaćete manje vremena za važne stvari. Odlaganje je ogroman kreator stresa i ubija vam motivaciju.

Pored toga, utiče na kvalitet spavanja, a veći deo vremena odlaganje će učiniti da se osećate još umornijim.

Učinite sebi uslugu i ustanite bez odlaganja. Najbolje je da telefon stavite u drugu sobu tako da morate da ustanete da ga ugasite. Nakon što ustanete iz kreveta, više nećete spavati, preneo je „Magazin Novosti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)