Kako uspešno započeti novu vezu: Izbegnite greške iz prošlosti i izgraditi sjajnu budućnost!

Kako uspešno započeti novu vezu: Ne osvrćite se na prošlost, već gradite budućnost!

Česta greška koju mnogi prave jeste projektovanje strahova i problema iz prethodne veze na novu.

Faza medenog meseca

Prvi period nove veze, poznat kao faza medenog meseca, jedno je od najlepših iskustava. To je vreme kada upoznajete svog partnera, zaljubljujete se i počinjete da otkrivate sebe u novoj vezi.

Prevazilaženje nesigurnosti

Neki ljudi osećaju nesigurnost i strah, posebno ako su prethodno bili povređeni. Da biste izbegli nepotreban stres na početku veze, stručnjaci preporučuju nekoliko koraka.

Ostavljanje prošlosti iza sebe

Jedna od najvećih grešaka je projektovanje strahova i problema iz prethodnih veza na novu vezu. Gradnja poverenja traje, ali ako ne pokažete spremnost da verujete partneru, nikada nećete dostići taj nivo poverenja.

Nemojte deliti previše detalja o svom ljubavnom životu iz prošlosti, niti porediti novu vezu sa starom, niti ispitivati partnera o njegovim bivšim ljubavima.

Izbegavajte poređenja

Prirodno je upoređivati, ali to treba raditi interno. Ako to radite pred partnerom, može se osećati inferiorno. Možda ste u prethodnoj vezi češće putovali ili izlazili, ali nova veza može doneti prave vrednosti koje još niste otkrili.

Pokazivanje emocija

Igranje igre „toplo-hladno“ često vodi do nesporazuma. Prioritet treba biti izgradnja iskrenih vrednosti sa novom osobom. Iskrenost je ključna – pokažite svoje emocije, bilo da ste povređeni ili srećni.

Zdrava ljubomora

Kontrolisanje partnera može dovesti do problema. Blaga ljubomora je normalna, ali pazite da ne pređete granice slobode.

Ne zanemarujte bliske ljude

Jedan od najčešćih razloga za nesuglasice je zanemarivanje prijatelja i porodice. Iako je uzbudljivo upoznavati osobu u koju ste se zaljubili, ne zaboravite na svoje prijatelje i porodicu. Održavanje tih odnosa važno je za dugoročno zadovoljstvo.

(avaz.ba)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.