U trendu

Kratak test: Odgovorite zajedno na 6 pitanja i saznajte ima li vaša veza budućnost

Rešite zajedno ovaj test i odgovorite na 6 pitanja i saznaćete da li vaša veza ima budućnost.

Iako postoji mnogo načina da se veza održi i učvrsti, neke stvari su zajedničke svim srećnim parovima. Ako želite da povećate mogućnost da vaša veza uspe, iskreno odgovorite na ova pitanja, zabeležite ih na papir, a zatim pročitajte objašnjenje i sa njim uporedite vaše odgovore, piše atma.hr. Saznajte kako ovaj ljubavni test može da vam otkrije kakva je budućnost vaše veze.

Pitanja:

1. Da li slobodno vreme provodite zajedno?

2. Razgovarate li tokom dana sa partnerom?

3. Da li još uvek na vašem partneru ili partnerki postoji nešto što vam se fizički sviđa: osmeh, pogled, govor, hod?

4. Mislite li oboje isto: da vezu trebate poboljšati, produbiti, izgraditi…, ili ste oboje iskreno zadovoljni vezom takva kakva je danas?

5. Koristite li se u raspravama i povremenim svađama (koje su normalne za svaku vezu), niskim udarcima: spominjete njegove ili njene slabosti i kritikujete karakter partnera ili partnerke, iako to nema nikakve veze sa vašom svađom?

6. Da li nakon pomirenja zaista zaboravljate uzrok svađe, ili to samo kažete, a u sebi još uvek pamtite ono što je svađu uzrokovalo?

7. Postoje li stvari koje oboje volite sa istim zanimanjem i žarom, bilo da se radi o planinarenju, kuvanju, igranju tenisa ili stvari koje su vam odbojne: životinje, vrsta muzike ili hrane…

Analiza

1. Ko se igra zajedno, taj i ostaje zajedno

Da li ste primetili da želite da gledate iste filmove ili slušate sličnu muziku? Ili se vaš partner svaki vikend nalazi sa svojim društvom dok vi idete u šoping sa prijateljicama? Da li je vaš partner lud za planinarenjem dok vi čeznete za morem i suncem?
Ako ne možete zajedno da uživate u slobodnom vremenu i nemate baš nikakav zajednički interes, koliko se god sada voleli, vaša veza ima rok trajanja i pitanje je hoće li se održati.

2. Za razgovor je potrebno dvoje

Naravno, ćutanje i zagrljaji su takođe važni, pogotovo u prvim mesecima ljubavi. Ali ako nemate o čemu da razgovarate, veza je osuđena na propast.

3. Govor tela je važan za uspeh svake veze

Ako fizička strana odnosa ne funkcioniše, veza će se teže održati. Svaka veza mora da ima bar neku varnicu – kada pogledate u njegove ruke i primetite koliko su privlačne ili vas on zagrli u prolazu. Fizička privlačnost je jedna od važnih komponenti svake uspešne veze.

4. Na istoj ste strani

Gledate li na svoj odnos kao na nekakav čudan eksperiment, kao na usputnu stanicu na putu prema ljubavi svog života, ili kao na životni san koji vam se ispunio? Nije važno šta ćete odgovoriti, pod uslovom da oboje odgovorite isto.

5. Bez niskih udaraca

Svi parovi imaju faze kad im loše ide, od blagih prigovora do burnih svađa. Ali mudri partneri neće od muve da prave slona niti da koriste reči kao oružje. Koliko god se ljutili, nemojte da napadate karakter svog partnera niti koristite njegove slabosti ako želite da sačuvate vezu.

6. Za svaku vezu je važno da partneri opraštaju

Svađe ponekad ne mogu da se izbegnu. Zato je važno da oboje znate kako da se pomirite kad iskalite sav bes, kako da se zagrlite, poljubite i reći “volim te”. Ako želite da učvrstite vezu, potrudite se da iskreno zaboravite svoje ogorčenje i da se na njega više ne vraćate.

7. Svaki par ima nešto posebno zbog čega su zajedno

Svi parovi dele neku strast, bez obzira da li je to planinarenje, kuvanje ili deca. Neke parove povezuje to što ne vole iste stvari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.