U trendu

Luda vojna metoda uz koju ćete zaspati za dva minuta (video)

Američka vojska razvila je tehniku spavanja koja pomaže umornim vojnicima da zaspe bilo kada, čak i na bojnom polju uz zvuk pucnjave u pozadini. Iako metoda potiče iz knjige iz 1981. Relax and Win: Championship Performance, mnogi su za nju saznali tek sada zahvaljujući popularnosti TikToka.

Fitnes trener Džastin Agustin podelio je kako metoda funkcioniše. Praktikovanje ove tehnike preporučuje se svake večeri tokom šest nedelja.

@justin_agustin

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ You – Petit Biscuit

„Kad je svlada, 96 posto ljudi može da zaspi u roku od dva minuta nakon što zatvori oči“, tvrdi Agustin.

Prema Agustinovim istraživanjima, tehnika je razvijena uglavnom za borbene pilote kojima je potrebno 100 posto njihovih refleksa i fokusa, koji opadaju s nedostatkom sna.

Kako tačno metoda funkcioniše?

„Počnite tako da opustite mišiće na čelu, oči, obraze, vilicu i usredsredite se na disanje. Pazite da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke labavo uza sebe. Zatim duboko udahnite i polako izdahnite opuštajući grudi, stomak, bedra, kolena, noge i stopala. Dok to radite, očistite se od stresa. Razmislite o dva scenarija. Prvo, ležite u kanuu na mirnom jezeru. Nema ničega, samo plavo nebo iznad vas. Drugo, ležite u crnoj baršunastoj ležaljci u mračnoj sobi. Kad počnete da razmišljate o bilo čemu drugome, ponavljajte 10 sekundi reči ‘ne misli'“, objasnio je, a prenosi Index.

Ako vas muči nesanica, isplati se isprobati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)