U trendu

Matematičar dobio na lotu 14 puta: „Pronašao sam savršenu formulu“ (video)

Matematičar Stefan Mandel dobio je na lutriji 14 puta osmislivši specifičnu dobitnu formulu koja je skoro uvek palila, prenosi The Sun.

Dok je živeo u Rumuniji u doba komunizma, Stefan Mandel osmislio je matematičku formulu i pomoću nje osvojio više od deset džekpotova.

Mandel je radio kao ekonomista u kasnim 1950-ima kada je počeo da smišlja kako da se izvuče iz dubokog siromaštva. Utvrdio je da je lutrija najbolji način da stekne bogatstvo koje bi ga moglo odvesti u zemlju s više mogućnosti, pa je počeo da smišlja svoju formulu.

Na kraju je Mandel otkrio savršenu matematičku formulu koja je mogla da predvidi pet od šest dobitnih brojeva.

Promenio strategiju dolaskom u Australiju

Iako je ova specifična formula pomogla Mandelu da predvidi brojeve na rumunskoj lutriji, promenio je strategiju kada se preselio u Australiju.

Umesto da osmisli formulu koja predviđa brojke, odlučio je da je najbolji način da poveća svoje šanse kupovina što je moguće više listića.

Dakle, stvorio je neku vrstu lutrijskog posla udruživši se s investitorima koji bi mu davali novac kako bi on mogao da kupi gomilu listića, a zatim bi s njima podelio dobitak.

„Tako sam uspeo da zaradim 18 svojih plata“, rekao je jednom u intervjuu.

Dobitak u Americi

Nakon njegovog 13. ukupnog dobitka, doneti su mnogi zakoni koji su ga sprečili da legalno nastavi svoj posao s lutrijom, a tada je sreću odlučio da okuša u SAD-u.

Zakoni o lutriji u to su vreme tamo dopuštali igračima da ispisuju svoje listiće kod kuće, što znači da je svako mogao da odigra loto ako dostavi svoje listiće u prodavnicu.

Analizirajući sve različite opcije lutrije u SAD-u, Mandel se namerio na lutriju Virdžinije jer je imala samo 7.1 milion kombinacija brojeva.

Ne samo da je u Virdžiniji osvojio 27 miliona dolara nego i mnoštvo nagrada za drugo i treće mesto, što je dalo ukupni iznos od preko 30 miliona dolara.

Za Mandela je to bio 14., a ujedno i poslednji dobitak na lutriji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar