U trendu

Najbizarniji razlozi za razvod braka: „Video me prvi put bez šminke“, „Nije mi dozvoljavao da radim po kući“

Ljudi su kroz istoriju imali razne čudne razloge za stupanje u brak ili njegovu zabranu, a kada je u pitanju razvod još su bizarniji.

Naime, žena sa kojom je muškarac bio intiman mogla je kasnije da zahteva da je oženi. Još jedan bizaran zakon zadržao se u američkoj državi Alabami sve do 2000. Godine. Do tada nije bilo dozvoljeno međurasnim parovima da se venčaju.

Kada je razvod braka u pitanju, prema islamskom zakonu, razvedeni par može ponovo da stane na ludi kamen samo ako se žena uda za nekog drugog, a zatim se razvede od te osobe. Uglavnom, žena se mora ponovo udati i razvesti ako želi da se ponovo zavetuje na večnu ljubav bivšem.

Među bizarnim razlozima za razvod našao se i ‘preveliki polni organ’.

Aiša Danupava, domaćica i majka troje dece iz Nigerije, zatražila je razvod braka jer je ‘polni organ njenog muža bio preveliki’. Oni nisu bili intimni pre braka, pa kako je rekla nije, znala šta je čeka u krevetu. Seks s njim opisala je kao noćnu moru.

Gajli Mekornik iz Kalifornije je u 73. godini tražila razvod od supruga, sa kojim je bila u braku 22 godine’ nakon što je saznala da će glasati za Donalda Trampa.

– Osećala sam se kao da pravi budalu od mene. To je otvorilo neke problem među nama s kojima se ranije nisam suočila – objasnila je

Druga žena zatražila je razvod 2012. godine jer je ‘suprug previše pričao i nije mogao sa sačuva nijednu njihovu tajnu.

Jedan Italijan je u aprilu 2017. godine podneo zahtev za razvod braka nakon što je ‘svedočio kako njegova žena ”lebdi u vazduhu”. Tvrdio je da on opsednuta đavolom.

Neimenovani muškarac iz jedne od arapskih zemalja razveo se od svoje 28-godišnje žene samo nekoliko dana nakon venčanja – jer ju je prvi put video bez šminke. Rekao je da ga je prevarila korišćenjem velike količine šminke i veštačkih trepavica.

Sve je otkrio nakon što su otišli na plažu Al Mamzar u Dubaiju. Dok se kupala, ženi je voda je isprala šminku, a on se prestravio. Tvrdi da je nije prepoznao, kao da gleda u drugu ženu. Pre venčanja su bili vereni šest meseci.

Pročitajte još nekoliko slučajeva iz tog kraja sveta:

Mladoženja u Saudijskoj Arabiji razveo se od svoje supruge samo dva sata nakon venčanja zbog ‘zloupotrebe poverenja’, jer je prijateljima poslala slike sa svadbene ceremonije na Snepčetu. Tvrdio je kasnije kako su se dogovorili da neće deliti fotografije sa venčanja po društvenim mrežama.

Par iz Egipta podneo je zahtev za razvod 2017. godine, samo dve nedelje nakon venčanja, zbog nesuglasica oko podele kućnih poslova. Njoj je veoma smetalo što je 31-godišnji suprug, vlasnik jedne manje firme, insistirao na tome da se on obavlja kućne poslove.

– Nije mi dozvoljavao da radim po kući, osećala sam se kao gost u hotelu –rekla je kasnije.

Muškarac iz Indije navodno je ostao je bez supruge jer nije napravio kupatilo u kući. U presudi kojom je ženi odobren zahtev za razvodom, pisalo je ja je ‘prisilio svoju suprugu da ide da obavlja nuždu napolje odbivši da izgradi WC u njihovoj kući’. Sud je to okarakterisao kao ‘oblik mučenja’, prenosi marieclaire.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar