Najskuplji nakit na svetu

Činjenica je da žene vole nakit i imaju bar po nekoliko primeraka u svojoj kolekciji. Dijamante naprosto obožavaju. Predstavljamo pet komada nakita koje ne može priuštiti svaka žena jer su oni najskuplji na svetu!

5. Plavi dijamant – 7,98 miliona dolara
Besprekoran Plavi dijamant ima 6,04 karata i ugrađen je u prsten koji je prodat na aukciji kuće Sotbi u Hong Kongu po ceni od 7,98 miliona dolara.

1

4. Dijamantske minđuše – 8,5 miliona dolara

Ove dijamantske viseće minđuše su kreacija zlatara Harija Vinstona. 60 karatni dijamanti uklopljeni su sa platinom što ove minđuše čini pogodnim za nošenje uz bilo koju odevnu kombinaciju.

2

3. Orglica sa rubinom u obliku srca – 14 miliona dolara

Romantična oglica sa burmanskim rubinom u obliku srca od 40,63 karata koji je smešten na sredini pripada jednom poznatom engleskom juveliru. Rubin je pričvršćen za 155-karatnu dijamantsku ogrlicu 

3
2. Beli dijamant – 23 miliona dolara

Beli dijamant pripadao je aukcijskoj kući Sotbi i ima 100.1 karat. Prodat je za 16 miliona dolara ali mu je trenutna vrednost 23 milliona.

4
1. Bikini od dijamanata – 30 miliona dolara

Dijamant bikini kreirali su Suzan Rozeni i Štajnmec Dijamanti. Ovo ne samo da je najskuplji komad nakita već i najskuplji bikini na svetu. Neki od dijamanata su među najređim u svetu, uključujući 51- karatni u obliku kruške, jedan 30- karatni, par od 15-karatnih okruglih i par dijamanata od osam karata u obliku kruške

5

Ostavite komentar

Ostavite komentar