U trendu

Ne treba da čučite dok urinirate, tvrde stručnjaci: Evo koje opasnosti prete

Javni toaleti, većinu vremena, ako ne i uvek, nisu čisti. Dakle, kada moramo da koristimo javni WC, ili trpimo ili idemo i stojimo iznad WC šolje kako ne bismo došli u kontakt s njom.

Iako je to dobro privremeno rešenje, ova navika može s vremenom stvoriti sekundarne probleme. Otkrijte u nastavku koji su to problemi.

Možda ste izloženi većem riziku od infekcija mokraćnog sistema

Kada čučnete iznad WC šolje dok obavljate nuždu, mišići dna karlice su napeti oko 40%, a bešika nije potpuno opuštena. Dakle, kad ustanete, verovatno će vam ostati malo urina unutra. Taj zaostali urin može stvoriti bakterije i dovesti do većeg rizika od infekcije mokraćnog sistema.

Možete osetiti neprijatan osećaj da stalno morate ići da mokrite

Urin koji ostane u vašem mjehuru izložiće vas riziku od slučajnog curenja kada kinete, skačete, smijete se ili kašljete. Takođe može iritirati unutrašnjost mokraćne bešike, zbog čega se osećate kao da morate ići hitnije ili češće nego što stvarno radite.

Vaša bešika može s vremenom postati slabija

Kada stojite ili čučnete iznad WC šolje dok mokrite, ne koristite mišiće karlice na prirodan način. Dakle, ako vrlo često koristite WC na ovaj način, na neki način trenirate svoje mišiće da se ne opuštaju, a nakon mnogo godina vaša bešika može postati slabija.

Ako morate da obavite nuždu, tada je bolji potpuni čučanj u odnosu na polučučanj. Puni čučanj je onaj koji radite kada hitno morate da idete i nalazite se usred ničega, koji je nesmetan i ide još niže nego kada sednete. Izvođenje ovog čučnja umesto polučučnja koji pravite kada stojite iznad WC šolje moglo bi biti bolje za vaše zdravlje jer su mišići karlice i bešike opušteniji u ovom položaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar