Nemate izgovor za nekretanje: U izolaciji istrčao maraton – na terasi (video)

Francuz Eliša Nohomovic iz predgrađa Tuluza uspeo je u karantinu, na terasi, da istrči maraton i pokaže i dokaže da su I pored koronavrusa neke stvari moguće.

View this post on Instagram

Man runs marathon on his balcony in France | A man in Toulouse ran an entire marathon on his seven-metre balcony amid the French lockdown to stall the spread of the coronavirus. Seasoned marathon runner Elisha Nochomovitz sought to tackle his boredom as people were banned from leaving their homes except for essential outings. So, he embarked on an estimated 6,000 laps around his balcony, totalling 42.2km. He said he completed his mission in six hours and 48 minutes last Tuesday. On Instagram, the 32-year-old wrote: “I had the possibility of going out to run around the house, but if everyone thinks the same there would have been many outside.” He added that the order was to stay at home, and his run was to show people that there was no excuse for flouting it. #marathon #balcony #coronavirus

A post shared by RTÉ News (@rtenews) on

Istrčao je maratonsku normu od 42,2 kilometra trčeći neprekidno napred nazad, šest sati i 48 minuta, po sedam metara dugoj terasi.

Nohomovic je naveo da je sve shvatio kao mentalni, više nego fizički izazov, ali i komični čin u ovoj ludoj situaciji kada se „domovi pretvaraju u zatvore“.

Slike je podelio I na društvenim mrežama kao način podrške medicinskom osoblju koje je obavljalo „izuzetan posao“, rekao je Ašociated Prešu.

Poput sportista koji su trčali po svojim apartmanima u Vuhanu ili biciklista koji su pronašli načine da treniraju u zatvorenim hotelskim sobama i Nohomovic je želeo da pokaže da je moguće ostati u formi iako se mere zaštite od virusa pooštravaju širom sveta.

Kaže da se nije plašio da neće uspeti, već da će iznervirati komšije, što im lupa, ali se to nije desilo – bodrili su ga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.