U trendu

Nutricionista ima važno upozorenje za sve koji piju kafu: Evo šta nikako ne smete da dodajete u omiljeni napitak

Kafa je za mnoge ljude širom sveta deo svakodnevice, bez koje ne mogu da zamisle svoj dan. Ona je dobra i za druženje s prijateljima, poboljšava fokus i ispunjava sve konzumente.

Neka istraživanja su dokazala da nas čak i miris kafe može razbuditi, a nove studije pokazuju da bi s malo mleka s proteinom u kafi mogli dodatno ojačati koristi za zdravlje. To je nešto drugačije od ustaljenog mišljenja da mleko nije zdravo, piše Science Alert.

Ali, vrednost kafe počinje da se smanjuje kada u nju dodajemo puno šlaga, šećera ili pak mleka. Nutricionistkinja Mekenzi Burdžis je u razgovoru s MBG objasnila koje su tri najgore stvari koje možete staviti u svoju kafu.

Šlag za kafu

Ova namirnica često sadrži dodane šećere, veštačke ukuse i arome kao i kukuruzni sirup i hidrogenizovana ulja. Burdžis ističe da sve te materije treba ograničiti i kaže da koristite samo jednu kašiku šlaga za kafu ako vam je toliko teško da se rešite ove namirnice.

„Pazite na to radije nego da pola kafe bude šlag“, kaže.

Prirodni zaslađivači

Previše dodatih šećera u ishrani dovodi do rizika od dijabetesa i srčanih bolesti. On takođe poništava dobrobiti kafe te Burdžis predlaže da smanjite količinu šećera u vašem omiljenom piću.

Veštački zaslađivači

Isto kao i šećeri, Burdžis upozorava da nije zdravo koristiti previše veštačkih zaslađivača.

„Najbolje je koristiti oba u umerenim količinama”, savetuje nutricionistkinja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar