U trendu

Odeća koju nosite utiče na ishod na razgovoru za posao

Šta one govore o vama?
Odeća koju nosite na razgovoru za posao možda neće presuditi ishod razgovora, ali svakako bi mogla da utiče. Evo kako da se obučete!

Iako mi toga možda nismo svesni, boja odeće koju nosimo dosta govori o nama. A kada je reč o razgovoru za posao, jasno je da bismo svi hteli da ostavimo što bolji utisak.

Evo šta još stručnjaci otkrivaju o bojama, kakav utisak ostavljaju.

Crna – liderstvo
U crnoj boji možete da delujete nepristupačno, ali ako je nosite pametno, može da komunicira glamur i sofisticiranost, kaže brend stručnjak Karen Heler. Crna je boja koja se prosto shvata ozbiljno i zbog toga je dobar izbor na razgovoru za posao.

Plava – timski igrač
Plava je jedna od najboljih boja koje možete da nosite na razgovoru za posao jer komunicira samopouzdanje i poverenje. Takođe, neke studije su pokazale da nošenje tamno plave boje na razgovoru za posao znatno povećava šanse da taj posao dobijete!

Siva – nezavisnost, individualnost
Nošenjem sive boje na razgovoru za posao ostavićete utisak nezavisne osobe, ali možda i pomalo izolovane. To ne mora da bude loše, ukoliko pokažete samopouzdanje.

S obzirom na to da se siva na neki način smatra „usamljenom“ bojom, time možete drugima da pokažete da ste za individualni rad, sebi dovoljni i da mislite svojom glavom.

Bela – organizacija
Prilično je „bezbedno“ da na razgovoru za posao nosite belu ili bež boju, ali moguće je da ćete delovati kao da nemate baš mnogo samopouzdanja. Sa druge strane, menadžeri smatraju da bela boja komunicira dobru organizaciju, tako da definitivno nije loše da se na razgovoru pojavite u nečemu belom.

Braon – pouzdanost
U braon boji ostavićete utisak tople, pouzdane osobe, što je veoma važno za prvi utisak.

Crvena – moć
Crvena boja komunicira moć i dobra je kada privatno želite da ostavite dobar utisak na nekoga, ali nije baš najbolji izbor na razgovoru za posao. Crvena takođe „pokazuje“ hrabrost, uzbuđenje i energije.

Ukoliko baš volite ovu boju, nije loše da imate neki crveni detalj, ali možda je bolje da se držite podalje od crvene odeće na razgovoru za posao.

Zelena, žuta, narandžasta, ljubičasta – kreativnost
Ove upadljivije i veselije boje poručuju da ste zabavni i definitivno privlače pažnju, ali ne ostavljaju baš utisak poverenja i posvećenosti, tako da možda ne šalju baš najbolju poruku na razgovoru za posao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.