Odrekla se kafe na nedelju dana, evo šta joj se dogodilo

Mnogim ljudima je nezamislivo da dan započnu bez kafe, a neki dnevno popiju i po nekoliko šoljica ovog napitka. Među njima je bila i Amanda Mekoj, koja je zbog problema s nesanicom odlučila da iz svoje dnevne rutine izbaci kafu na sedam dana, a svoje iskustvo podelila je sa čitaocima sajta Popsugar.

„Ne samo da loše spavam, teško mi je da se uopšte uspavam, a da ne pričam o tome koliko se puta noću budim“, započela je Amanda svoju priču.

„Prvi dan bez kofeina nije prošao loše. Tog jutra radila sam od kuće, a nakon otprilike sat i po odlučila sam da odem u teretanu. Nakon treninga bila sam puna energije i elana zbog čega sam pomislila da sam možda na dobrom putu“, ispričala je.

„Tokom ostatka nedelje, razbuđivala bih se trčanjem i konzumacijom raznih sokova i smutija. Osećala sam se bolje, ali moram da priznam, ne na način na koji sam očekivala da će biti bolje. Primetila sam blag napredak kad je spavanje u pitanju, nisam se vrtela po krevetu kao inače, međutim i dalje sam se budila noću po nekoliko puta“, izjavila je.

„Ono što je sigurno bilo bolje, srce mi više nije tako brzo kucalo kao što se to dešavalo nakon popijene kafe. I možda je to zbog smutija i sokova koje sam pila ujutro, ali do kraja nedelje osećala sam se lakše, svežije i bolje raspoložena“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.