U trendu

Odreknite se svih napitaka osim vode, evo šta će se posle mesec dana desiti sa vašim telom

Istraživač Cris Bailej odlučio je da proveri šta se dešava kada se na 30 dana odreknete svih drugih napitaka sem vode, a da pritom ne promenite način ishrane ili vežbanja.

1. Unosite manje kalorija

Samo za primjer, šolja zašećerenog čaja sadrži oko 150 kalorija, dok velika kafa s mlijekom i šećerom ima oko 250 kalorija, a pola litra soka oko 300 kalorija. Na kraju eksperimenta, a da nije ništa promijenio u prehrani, Bailej je imao dva kilograma manje, a upravo je to jedan od dokaza da dobar dio kalorija u organizam unesemo i kroz napitke.

2. Manji apetit

Zbog šećera u različitim napicima dolazi do podizanja nivoa šećera u krvi, a zatim i njegovog naglog pada te je rezultat toga izražen osjećaj gladi. Zato ne čudi što je Bailej primijetio smanjen apetit tokom svog eksperimenta.

3. Bolja koncentracija i ređe glavobolje

Kada je organizam nedovoljno hidriran javljaju se glavobolje, pad koncentracije i umor.

4. Manji trošak

Svi drugi napici koštaju puno više od vode, čak i ako kupujete flaširanu, a ne pitku vodu iz slavine.

5. Bolja probava

Istraživanja pokazuju da ćete da se, ako ujutro popijete oko pola litre vode, prije razbudite i potrošite više kalorija, ali i da ubrzate probavu.

6. Čista koža

Iako Bailej inače nema problema s kožom na licu, primijetio je da su se njegova leđa značajno očistila od akni tokom eksperimenta, piše Lifehack.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar