U trendu

Olakšaće vam život: Super japanska metoda uklanja stres za par minuta

U borbi protiv svakodnevnog stresa, svaka pomoć je veoma dragocena. Anksioznost je problem koji muči više odraslih ljudi nego što možete da zamislite, a da i ne govorimo o stresu koji je za većinu svakodnevica.

Međutim, dobra vest je da postoji jednostavna japanska metoda koja može da vam pomogne da se ovih problema rešite za nekoliko sekundi.

Japanci veruju da pet prstiju na rukama predstavljaju pet različitih emocija. Palac predstavlja anksioznost i zabrinutost, kažiprst strahove, srednji prst ogorčenost i bes, domali prst melanholiju i depresiju, dok mali prst predstavlja samopouzdanje. Delovanjem na svaki od ovih prstiju možete da poboljšate ono što vam “škripi” – da poboljšate samopouzdanje, rešite se besa i slično.

Prvi korak je da uhvatite svaki prst drugom rukom i da ih držite u skupljenoj pesnici. Počnite od palca, pa to ponovite sa svaki prstom, zadržavajući se na svakom prstu minut – dva.

Nakon malo vremena osetićete blago pulsiranje u prstu, što je znak da ova tehnika deluje. Ove “vežbe” možete da radite svakodnevno i primetićete ubrzo koliko se bolje nosite sa anksioznošću i svakodnevnim stresnim situacijama.

Vežbe s prstima možete da kombinujete sa metodom koja podrazumemva pritisak na sredinu dlana. Prstom druge ruke pritisnite sredinu dlana i držite tako najmanje jedan minut. Takođe možete i da masirate ovu tačku suprotno smeru kretanja kazaljke na satu i primetićete kako se umirujete, a otkucaji srca se lagano usporavaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.