U trendu

Osvojila i Severni i Južni pol: Genijalan odgovor mlade skijašice na seksistički komentar

Džejd Hemister (Jade Hameister), šesnaestogodišnja australska skijašica, nedavno je, nakon 37-dnevnog putovanja Antarktikom, postala najmlađa osoba koja je uspela da završi ekspediciju „Polar Hat Trick“, koja uključuje putovanja do Severnog pola i Grenlanda, preko Antarktika do Južnog pola. Osim što je napravila ovaj ogroman poduhvat, na toliko je genijalan način spustila svima onima koji su je nekad zadirkivali i nisu verovali da ona to može.

Pre nekoliko godina Hemister je govorila na „TEDx-u“, objašnjavajući svoje putovanje na spomenutu ekspediciju, a tim je svojim govorom htela ohrabriti i ostale mlade devojke da uvek slede svoje snove. Naravno, bilo i nekoliko iznimno nipodoštavajućih seksističkim komentara, a jedan od najpopularnijih takvih komentara bio je „Idi i napravi mi sendvič“.

Kako prenose mediji u regionu, 13. januara ove godine, nakon što je ostvarila svoj najveći životni cilj, Hemister je napravila upravo to.

Nakon što je osvojila Severni pol, a zatim i Grenland te je do Južnog pola stigla putujući kroz Antarktik 600 kilometara, fotografisala se s tanjirom na koji je ponosno postavila sendvič.

– Napravila sam ti sendvič. Sad doskijaj do Južnog pola i možeš ga pojesti – poručila je pomenutom komentatoru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar