Otac poludeo kada je video šta u školi učenicima predlažu umesto seksa

Jedan otac iz Vigana u Engleskoj ostao je u šoku kada je njegova 14-godišnja ćerka donela kući knjižicu o seksualnoj edukaciji koju su dobili u školi.

Ona je prvo knjižicu dala svojoj majci Stejsi, koja nije mogla da poveruje o čemu tinejdžeri čitaju, pa je sadržaj predala svome suprugu Karlu Lorensu da odluči šta će s njime da uradi.

Reč je, između ostalog, o listi ‘101 stvari koje možete pokazati nekome koga volite umesto seksa’, ali sadržaj u njemu nije tako nevin kao naslov.

Na listi se nalazi nekoliko stvari koje su poprilično neprimerene, pogotovo za srednjoškolce pa se otac odmah požalio upravi Srednje škole Ševington u Viganu.

Kao alternativu seksu, autori knjižice su predložili sisanje nožnih prstiju, grickanje ušiju, vožnju ljubavnim čamcem, kupovinu donjeg rublja i predlaganje braka.

Otac je ostao u još većem šoku kada je shvatio da listu nije dobila samo njegova ćerka, već i stariji, ali i mlađi učenici.

Učenica Ema kaže kako su se njeni drugovi iz razreda smejali pojedinim predlozima, a učiteljica im je tada odgovorila: ‘Ne znate da li će vam se dopasti dok ne probate’.

– Shvatam da deca moraju da budu svesna sveta oko sebe, ali da li treba promovisati fetiše učenicima u 9. razredu? Mislim da ne. Prva stvar koju sam video je ‘sišite im prste’. To je užasno – rekao je otac, a prenosi Unilad.

– Mogu ići u šetnje, gledati film, ići u park… Postoji mnogo toga što mogu zajedno da rade, bez da imaju nečije prste u svojim ustima – zaključio je otac.

Autori knjižice pravdali su se da je ona nastala u saradnji s tinejdžerima kao i da su na listi neki od njihovih predloga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.