U trendu

Ovo je najgora stvar koju možete držati u svom novčaniku

Ima mnogo predmeta koji verovatno ne bi trebalo da se nalazite u vašem novčaniku. Na primer, predmeti od velike važnosti koji bi vam mogli zadati glavobolju u slučaju da izgubite novčanik.

Međutim, postoji još jedna stvar koja bi mogla da predstavlja sasvim drugačiji rizik ako se čuva u novčaniku. Prema rečima stručnjaka, najgore što možete da čuvate na ovom mestu je kondom.

To je zbog toga što, ako je predugo u novčaniku, temperatura i stalno trenje mogu učiniti kondom beskorisnim.

„Trenje zbog otvaranja i zatvaranja novčanika može prouzrokovati pogoršanje njegove kvalitete“, upozoravaju iz Lifestyle-a, kompanije koja proizvodi kondome.

Uz to, kondom bi mogao da pukne ukoliko o dođe u kontakt s nečim oštrim.

„Nošenje kondoma u novčaniku, gde se može saviti ili možete na njega sesti, može uzrokovati uništavanje njegovog omota. Ali čak i ako omot izgleda u redu, kondom iznutra možda neće biti“, rekla je dr. Ejmi V. Anziloti za Teens Health i dodala: „Kondomi se mogu prilično istrošiti ako ih nosite u novčaniku. To znači da lakše mogu puknuti.“

Sledeći uobičajeni problem je  taj što ljudi često zaboravljaju na kondome koje su ostavili u novčaniku.

„Stariji kondomi takođe imaju veću verovatnoću da će puknuti prilikom korišćenja. Toplota tela je još jedna stvar zbog koje se materijal kondoma s vremenom raspada“, objašnjava Anziloti.

I dok je potpuno u redu kondom nositi tokom nekoliko sati u prednjem džepu, doktorka preporučuje da izbegavate da ga čuvate u zadnjem džepu jer bi mogao da se zagreje dok sedite na njemu.

„Ako kondom deluje kao da je prelomljen, pakovanje je izbledelo ili izgleda kao da bi kondom mogao da pukne, bacite ga“, savetuju iz Lifestyle-a, prenosi Best Life.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.