najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovo su bitni tipovi prijatelja (1)

Prijateljstva su divna, i u današnjem životu je često šteta što nemamo dovoljno vremena za sve ljude koji su nam dragi. Prijatelji se međusobno razlikuju i niko od njih ne može nam pružiti sve što nam je u prijateljstvu potrebno – evo nekih tipova od kojih svaki pruža nešto drugačije, a podjednako dragoceno.

Prijatelj/prijateljica koja vas podržava. Omiljena reč ovog prijatelja ili prijateljice je „da!“. Podržaće vas u svakom snu koji imate, u svakom nadanju. Želite da ostavite svoj koliko-toliko siguran, ali dosadan posao i da postanete slobodan umetnik? Reći će vam: „Samo napred, verujem u tebe!“, i to potpuno iskreno. Rešile ste da rodite dete iako vas je partner napustio i uopšte niste sigurne kako ćete se snaći? Podržaće vas i u tome. I to ne nezainteresovano, nikada u „radi šta hoćeš, šta me briga“ stilu, već kao neko ko vas iskreno smatra sjajnom osobom sposobnom da uspe u svemu čega se poduhvati. Niko vam tako dobro ne podigne raspoloženje onda kada vam padne samopouzdanje, kad ste nesigurni, kao ova osoba koja ima bezgraničnu veru u vas i vaše sposobnosti.
Savršen (ili skoro savršen) saputnik/saputnica. Neki od nas češće imaju priliku da putuju, neki ređe, ali putovanja su u svakom slučaju dobra stvar, šire vidike i oplemenjuju. I nekad je lepše kad imate s kim da putujete, naročito ako je to ovaj tip osobe. Kakav tip? Snalažljiv, fleksibilan, avanturistički nastrojen, s dozom nestašnog u sebi (pristaje da zajedno odete na pićence u dva noću iako sutra rano ustajete), a sposoban i da se opusti i relaksira, da se ne ponaša kao da je putovanje propalo ako svaku stvar iz turističkog prospekta niste videli i sve to uslikali.
Osoba koja vam sve kaže iskreno, a bez zlobe. Ovakva osoba je zaista dragocena. U njenim rečima nema ni trunke zlobe, ne pokušava da vam pridikuje, a iskreno vam kaže šta misli. Vaš plan kako da dođete do novca je previše rizičan, s premalim šansama za uspeh? Putovanje na koje želite da idete je fizički prezahtevno za vas? Frizura koju ste zamislili ne bi odgovarala vašem obliku lica? Ili se pak previše plašite nečega, a trebalo bi da pokušate? Ova osoba će vam to reći. Neće očekivati da joj se do prekosutra zahvaljujete što je svoju mudrost podelila s vama, neće vas smatrati obaveznim da postupite prema njenom savetu, samo će vam neuvijeno reći šta ona misli o tome o čemu ste je pitali.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike