U trendu

Ovo su greške koje pravite s novcem i zbog kojih nikako ne možete da uštedite

Verovatno i dalje trošite previše na neke nepotrebne stvari. Stručnjaci iz NetVoucherCodes.co.uk otkrili su nekoliko navika koje mnogi imaju, a štetne su ako želite da odvajate novac sa strane.

Uvek birate nešto jeftinije

Ovo nije rešenje zato jer stvari vrlo niskog kvaliteta morate često menjati i na kraju potrošite dosta više nego što biste potrošili da odjednom uložite malo više novaca. Kvalitetnije stvari uštedeće vam novac na duže staze, prenosi Metro.

Kupujete namirnice dok ste gladni

Ovo je jako loša navika jer kupujete mnogo više namirnica – čak nekih nepotrebnih – i trošite više. Obavezno napravite spisak namirnica prema obrocima koje ćete spremati i u prodavnicu idite siti.

Ne plaćate račune na vrijeme

Uvek platite račune onda kada stignu. Nemojte to odlagati i trošiti na neke užitke jer tako na kraju ostajete bez novaca. Račune kad-tad morate platiti, ali uradite to prvo kada vam legne plata, a ono što ostane rasporedite na užitak.

Previše jedete napolju

Odlasci u pekaru možda se isprva čine kao jeftini, ali kada saberete sve račune od jedne nedelje videćete da vam na peciva, grickalice i kafe odlazi više hiljada dinara. Možete sebi to, naravno, nekada priuštiti, ali probajte da obroke nosite od kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar