U trendu

Porodica je bila užasna prema kućnoj pomoćnici, osvetila im se na brutalan način

U najboljem slučaju trebalo bi da postoji odnos poverenja između radnika i poslodavca, jer neizbežno provode puno vremena zajedno i trebalo bi međusobno da se ponašaju s određenim respektom.

U jednom neverovatnom slučaju u Singapuru obe su strane očigledno povredile to međusobno poštovanje – s gorkim posledicama. Tamo se sada sudi kućnoj pomoćnici, ali postoje i optužbe protiv njenog poslodavca.

Naime, 32-godišnjakinja je došla u Singapur s Filipina i zaposlila se kao kućna pomoćnica preko agencije za zapošljavanje u metropoli. Ali, njen odnos s poslodavcima je od početka bio hladan: porodica joj je uzela telefon i davala joj malo hrane. Nakon nekog vremena žena im je uzvratila na svoj način: na primer, glavi porodice poslužila je vodu koju je izvadila iz WC šolje, pljunula u bokal s pićem i koristila skupu gazdaričinu kozmetiku.

Sve je to izašlo na videlo tek nakon što su poslodavci postali sumnjičavi i tajno postavili nadzorne kamere. Snimci su bili jasne i šokantni za porodicu. Kad joj je agencija zapretila hitnim otkazom, 32-godišnjakinja je konačno priznala sve. Morala je na sud i osuđena je na četiri nedelje zatvora.

Ono što je takođe izašlo na videlo tokom procesa je, međutim, bilo to da se radno vreme žene kretalo svaki dan od izlaska sunca do ponoći, bila je grubo verbalno zlostavljana zbog malih grešaka, a mogla je da popije kafu i pojede suvo hleb ujutru, kašu za ručak, a za večeru je eventualno dobila ostatke jela porodice. U vreme suđenja imala je samo 40 kilograma. Sudija je, međutim, izrekao kaznu na osnovu sledećeg: „Da ste imali pritužbe, postoje legitimna mesta gde ste mogli da se obratite. Ono što ste uradili nije bio pravi način za rešavanje toga.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.