U trendu

Postoji neverovatan razlog zašto nikada ne bi trebalo da poručujete kafu u avionu

Član kabinskog osoblja, na internetu poznat samo kao Kevin, često koristi svoj TikTok (@ichbinvin) da otkrije sve o unutrašnjem funkcionisanju avio-industrije. U nedavnoj objavi, Kevin je dao svoje mišljenje o jednoj temi na Redditu – o „malim prljavim tajnama“ putovanja avionom, prenosi Metro.

Jedan komentar na temu, od nekoga ko je tvrdio da je pilot, savetovao je da se nikada ne pije kafa jer se rezervoar za vodu retko čisti. Kevin je ovo potkrepio, dodavši još odvratniji razlog. “Činjenica da se rezervoari retko čiste trebalo bi da vas najmanje zabrinjava”, rekao je u videu koji je pogledan više od 164.000 puta, “Za mene je oduvek bio odvratniji način na koji stjuardese moraju da čiste posude za kafu”.

“Iz bilo kojeg razloga, ne bi trebalo da praznimo posude za kafu u odvode, nego u WC šolju”, nastavio je, “Kada uzmete kuvalo za kafu i ispraznite ga u WC šolju, da ne bi trebalo da unaokolo napravile nered, morate malo da se približite WC-u. I zamišljam da postoji neka vrsta čestica, bakterija, bilo čega što se vraća direktno u posudu za kafu koja se vraća nazad u aparat za kafu”, piše Metro.

Ovaj problem nije vam važan ako ste otmeni letač prve klase gde obično postoji namenski aparat za kafu. Kevin je takođe upozorio turiste da, iako se veliki komadi smeća uklanjaju iz džepova na sedištu ispred vas, ti prostori nisu temeljno očišćeni, pa “posežite unutra na sopstvenu odgovornost”. Tamo je pronašao je iskorišćene pelene, maramice, kosu i omote “svih vrsta”.

Kevinova upozorenja dolaze nakon što je druga TikTok stjuardesa, Ester, savetovala da bacite flašicu vode ispod kreveta svaki put kad uđete u novu hotelsku sobu. Razlog? Može vam pomoći da bez gledanja otkrijete krije li se neko ispod. Ako ne izađe s druge strane, preporučila je oprez, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar