Proročanstva slavnog Nostradamusa za 2023: Predvideo 4 apokaliptična scenarija

Mišel de Notr Dam preminuo je pre više od 450 godina, ali njegove reči mnogi i danas često citiraju. Bez obzira na sve, Nostradamus se smatra najvećim vidovnjakom svih vremena, a njegova knjiga „Proročanstva“ (1555) objavljena je u milionima primeraka i danas je najpoznatija knjiga proročanstava ikada štampana.

Nostradamus je zaslužan za ispravno predviđanje mnogih važnih događaja, od uspona Hitlera do napada na kule Bliznakinje 11. septembra, ali činjenica je i da je delo napisao u katrenima i da ga je izuzetno teško protumačiti jer ne precizira godine.

Takođe, Nostradamus je koristio nejasne latinske reči kako bi stvorio mogućnost dvostrukog značenja, rado je izostavljao predloge, članke, refleksive i veznike, a istovremeno je favorizirao infinitiv kao bezvremenski i bezličan oblik koji se može čitati na mnogo načina. .

Međutim, stručnjaci koji proučavaju „Proročanstva“ navode da postoje naznake da bi se mnoge stvari mogle dogoditi u bliskoj budućnosti, pa neki misle da je Nostradamus predvideo i veliki rat koji će doći 2023. godine (ujedno upozoravajući na moguću eskalaciju rata u Ukrajini , prim.aut.).

Pogledajmo u nastavku šta je još povezano sa predviđanjima poznatog francuskog doktora i 2023. godinom:

Kraj sna o Marsu

U jednom od svojih katrena, Nostradamus misteriozno piše da će se „’svetlost Marsa ugasiti.’. godine.

Znači li Nostradamusova poruka da se to ipak neće dogoditi i da će Mask morati odustati od svojih planova?

Možda, ali u svakom slučaju zanimljivo je reći da je gornja rečenica dro istog katrena koji sadrži proročanstvo o sedmomesečnom ‘velikom ratu’. Katren zapravo implicira da će se veliki rat i razočaranje zbog odlaska na Mars dogoditi tokom iste kalendarske godine.

Ekonomska katastrofa

Pandemija, karantin, rat u Ukrajini… Ako samo to uzmemo u obzir, ne čudi što su ekonomije širom sveta ušle u nemirne vode. Mnogi stručnjaci veruju da će inflacija i loša ukupna ekonomska kretanja nastaviti da se pogoršavaju, a čini se da se Nostradamus slaže.

„Gram pšenice će se podići tako visoko da će čovek pojesti svog komšiju“, napisao je francuski vidovnjak u knjizi, međutim, iako rečenica zvuči prilično morbidno i dramatično, izgleda kao da zapravo upozorava da će troškovi života porasti i dovesti do još većeg očaja i goreg sukoba.

Nadajmo se da je referenca na kanibalizam bila samo poetski izraz, a ne direktno predviđanje onoga što će se dogoditi 2023. godine.

Pogoršanje klimatske krize

Klimatska kriza će svakako ostati gorući problem 2023. godine, a pisanjem sledećeg katrena čini se da je Nostradamus nagovestio da dolaze još mračnija vremena.

Četrdeset godina duga neće se videti.

Četrdeset godina će se videti svaki dan.

Suvo će postati još sušnije,

biće velike poplave..

Iako bi ovi redovi mogli sugerisati niz apokaliptičnih scenarija, reference na presušene pejzaže i poplave zaista ukazuju na efekte globalnog zagrevanja. Šta je Nostradamus mislio pod „četrdeset godina“ ostaje (za sada) enigma.

Rastući građanski nemiri

Hoće li finansijska kriza i rastuća nejednakost među ljudima utrti put ozbiljnim građanskim nemirima? S obzirom na to kako stvari idu, nije teško poverovati da bi stvari mogle izmaknuti kontroli i postati još gore.

Rečenicom „Videćete velike promene, strahote i osvete“ Francuzi su možda aludirali na sve veći jaz i neprijateljstvo između društvenih klasa. Te reči zvuče kao da sugerišu na neku vrstu pobune protiv bogatih, a trebalo bi da bude primetio da još jedan katren ukazuje na jednako strašne vizije razdora i nasilja:

„Truba se trese od velike nesloge,

Dogovor prekinut: lica su podignuta u nebesa:

krvava usta će plivati ​​krvlju;

lice namazano mlekom i medom leži na zemlji“, stoji u tom katrenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.