U trendu

Ruskinja iz Beograda otkrila zašto se Rusi ne druže sa Srbima: „Ne vređajte se“

Ona je iznela svojih pet razloga i zamolila Srbe za strpljenje

Ruskinja Aljona, koja živi u Beogradu, objavila je video na TikTok profilu @aljona.strankinja u kom je navela pet razloga zbog kojih se Rusi koji su se preselili u Srbiju ne druže sa Srbima.

„Ne mogu da govorim u ime svih Rusa, ali mogu da izložim zašto je tako iz mog ugla gledanja“, počela je Aljona da objašnjava zašto su Rusi tako zatvoreni.

„Kao prvo, stres. Većina Rusa nedavno se preselila u Srbiju. Preseljenje nije turističko putovanje. Treba napraviti dokumente, razumeti kako sve funkcioniše i istovremeno raditi. Verujte mi, to je veliki stres. I za komunikaciju ostaje malo snage“, rekla je.

@aljona.strankinja

Samo moje mišljenje 🤷🏼‍♀️

♬ originalьnый zvuk – aljona.strankinja

Aljona je objasnila kako je problem i jezička prepreka jer možda ljudi ne znaju dobro engleski, a srpski uopšte ne govore: „Možda bi želeli da razgovaramo s vama, ali ponekad jednostavno ne mogu.“

Treći razlog je to što Rusi imaju prijatelje – Ruse: „Kad imate krug prijatelja, teško je naći motivaciju za upoznavanje novih ljudi.“

„Četiri: Mi nemamo small talk kulturu. Ako u Rusiji nekoga pitamo ‘kako si‘, želimo opširan razgovor. I zbog toga možda mislite da smo zatvoreni“, rekla je pa navela i peti razlog: „Za upoznavanje je potreban razlog. Na primer, zajednički događaj, zajednički prijatelji ili nešto slično“, piše Index.

„Ovo je moje mišljenje zašto Rusi izgledaju kao zatvoreni ljudi. Molim vas, nemojte se uvrediti. Adaptiramo se u novoj zemlji, trudimo se ovde da izgradimo novi život. Nismo protiv komunikacije, samo nam je potrebno vremena“, zaključila je, piše N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.