U trendu

Saveti iz 1923. godine: Ovakvi muškarci nisu za brak!

Fotografije stranica iz knjige “Muškarci za koji se ne treba udavati: Saveti i upozorenja” su se pojavile na Fejsbuk stranici Retrotek. Ovu knjigu je napisao isti autor, koji je posle objavljivanja prve knjige dobio brojna pisma s pitanjem: „Hoćete li i ženama reći: Za koje muškarce se ne treba udavati?“

Objasnio je da je knjigu napisao da bi stvorio celinu i da ga je „vodila topla i iskrena želja da sledi svoje nagoveštaje i savete“.

Autor je želeo da pomogne mladima da pažljivije ulaze u bračni život i da na taj način omoguće rađanje ljepšeg i zdravijeg ljudskog potomstva.

Kao i u prvoj knjizi, autor je ukazao na neke fizičke karakteristike muškaraca koje bi žene trebale malo bolje da uvide kako bi znale s kim imaju posla.

– Velika udaljenost između čela i brade obično je znak slabog karaktera. Ako je čelo visoko to je znak da dotična osoba prirodno inteligentna i da ima snažan karakter, ali ako je čelo konveksno to znači da muškarac ima nedostatak prirodne inteligencije i nizak instinkt.

Takođe je napomenuo ženama da su kratak nos i pogled širokih očiju varljiva karakteristika, ako on ima „sladak i umiljat“ pogled, njemu je „med obično na jeziku, a otrov na srcu“.

Takođe bi trebalo da obrate pažnju na uši, ruke i na bore, jer će im ove karakteristike takođe reći nešto o tome kakav je čovek koji sedi preko puta njih.

Pratiteljke Fejsbuk stranice su pokazale veliko interesovanje, al ii jača polovina nije mogla da se suzdrži, pa je objava dobila veliki broj komentara.

“Danas su lica jedva vidljiva, brade su u modi. Ima li nešto s bradama”,  upitala je jedan dama.

“Da sam znala, ne bih se udavala – našalila se korisnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar