Sitnice koje mame osmeh

U vreme kada kao da se svi samo nerviraju, brinu zbog ove ili one opasnosti, plaše se kako će preživeti, više nego ikada potrebni su razlozi makar za osmeh – a takve razloge moguće je naći i u sitnicama, samo ako se malo potrudite i ne fokusirate se uvek na ono loše.
Predlog takve sitnice: šolje veselog izgleda. Moguće ih je naći u svakakvim oblicima, bojama i desenima, zabavno izgledaju, i potrebno je izdvojiti samo nekoliko sekundi da obratite pažnju na njihov izgled. Naravno, vremenom se u potpunosti naviknete na njih, pa nije loša ideja povremeno uzeti neku drugu.
Pored toga što postoje šolje koje je neko već osmislio tako da izgledaju zabavno (ili da imaju lepu poruku koja vas razneži – ako dobijete takvu šolju od drage osobe, to će vas definitivno navoditi na osmeh kada je koristite), možete malo i da uposlite svoju kreativnost. Na primer, moguće je naći nalepnice koje predstavljaju oči, nos, usta, i uz njihovu pomoć od nekada obične jednobojne šolje napraviti neku sa smešnim licem. A kada vam taj izgled dosadi, uz pomoć deterdženta za pranje sudova i tople vode ovakve nalepnice nije teško skinuti, i kasnije, kad šolja bude suva, staviti nove. Takva zanimacija bi mogla da razveseli i decu, bilo da im vi napravite neku veselu šolju, bilo da je osmislite zajedno s njima – a šta je lepše od osmeha veselog deteta?
Šolja je bila samo jedan od mogućih primera. Suština je uposliti kreativnost oko sitnica, zabaviti i sebe i vama drage osobe. Neko bi rekao da malo ko danas ima vremena za takve stvari, ali to je zato što dobrim delom biramo da se ne bavimo takvim stvarima. Tačno je da vam ovakve vesele šolje ili neke druge sitnice neće platiti nagomilane račune, niti vam pomoći da otplatite kredit, ali koliko smisla ima razmišljati celog dana o neplaćenim računima, naročito ako povodom toga u ovom trenutku jednostavno ne možete ništa da učinite? Bolje je ne gubiti živce oko onoga što u ovom trenutku ne možete da rešite – a u tome da ne gubite živce mogu da pomognu i ovakve sitnice i njihovo smišljanje, sitnice koje vam, posredno, preko osmeha i skretanja misli, pomažu da pregurate težak period i sačuvate zdravlje, što već i nije tako mala stvar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.