U trendu

Studentkinje izazvale požar jer nisu znale da im za kuvanje testenine treba voda

Koliko je Italijanima važna testenina, najbolje pokazuje događaj iz 2018. godine kojeg su se mnogi ponovo prisetili na društvenim mrežama. Tada su tri američke studentkinje na razmeni u Italiji izazvale požar jer su pokušale da skuvaju testeninu – bez vode.

Incident se dogodio u Ulici Pellicceria u centru Firence, a vatrogasci su brzo uspeli da ugase plamen koji je zahvatio deo kuhinje. Pozvana je i policija. Tri devojke su, pokazalo se zatim, kupile testeninu i, kad su došle kući, stavile je u šerpu i upalile šporet. Priznale su da nisu znale da im je potrebna i voda u šerpi.

Nekoliko minuta kasnije lonac se zapalio, zbog čega su morale da pozovu vatrogasce. Vest o studentkinjama koje nisu znale da skuvaju testeninu proširila se brzo tom zemljom pa se odmah oglasio i šef Fabio Piki koji je devojkama odlučio da pokloni četiri sata učenja kuvanja testenine.

„Kao generacija i kao Firentinac, osećam se krivim. Osećam da je u ovom gradu došlo do snažnog komunikacijskog deficita. Šta smo preneli ovim devojkama koje su ovde došle da studiraju i pokušale da skuvaju najtipičnije jelo naše gastronomske kulture? Nemamo čemu da se smejemo, nije to smešno. Odlučio sam da im poklonim 4 sata besplatnog kursa kuvanja italijanske hrane, a pozivamo ih i na ručak u moj restoran“, rekao je svojevremeno kuvar za italijanske medije.

Priča o nesretnim studentkinjama sada je ponovno osvanula na 9GAG-u i nasmejala hiljade ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar