U trendu

Svakog dana izgovarajte ovih 5 reči: Privlače sreću i teraju probleme

Dok upotreba negativnih reči dovodi do nezadovoljstva i pogoršanja problema, pozitivne reči pojačavaju dobro raspoloženje, sreću i pozitivnu energiju. Savremeni psiholozi potvrdili su vezu između onoga što govorimo i našeg osećaja sebe i sreće. Stvar je u tome što se reči koje često izgovaramo talože u podsvesti i izazivaju posebnu reakciju tela, utiču na naše ponašanje i život uopšte.

Evo liste od 5 reči koje će vam pomoći da se rešite problema i privučete sreću:

Sreća – Govorite o njoj, izgovarajte reč sreća, pokažite da je ona prisutna u vašem životu. Na primer, ujutro kad ustanete možete reći – „Verujem da će mi se sreća danas osmehnuti“, ili „Svakako ću postići svoju sreću.“

Ljubav – Sposobnost da volite sebe i svet oko sebe je ključ sreće. Podsećajte bliske ljude koliko vam je stalo do njih i nemojte se plašiti da priznate svoju ljubav. Ujutro recite: „Volim ovaj svet zbog njegove lepote i mogućnosti koje mi otvara.“

Blagostanje – Kada nešto verujete da zaslužujete, to vam i dolazi u život. Ako ponavljate svakodnevno da zaslužujete blagostanje i da u vašem životu teče izvor blagostanja, tako će i biti.

Zahvalnost – Ova reč je povezana s empatijom, saosećanjem, verom, dobrotom, zadovoljstvom… Kada ste zahvalni na onome što imate, sreća se okreće ka vama. Ako se fokusirate samo na probleme i ono što nemate, to se gomila, donosi nezadovoljstvo i negativnost. Zato nikada ne zaboravite da kažete reč „hvala“ – bliskim ljudima, srećnim okolnostima, onima koji su vam pružili pomoć, životu, svemu, uvek i svuda.

Nada – Ona potiče čoveka da skupi snagu i krene dalje i u najtežim situacijama. Što češće izgovarajte „Nadam se najboljem“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar