Tinejdžerka zbog ove fotografije izbačena iz škole (foto)

Učenica iz Kentakija izbačena je iz katoličke srednje škole nakon što se na društvenim mrežama pojavila njena fotografija s proslave 15. rođendana na kojoj je nosila džemper u duginim bojama i pozirala uz istu takvu tortu.

Gepostet von Kimberly Alford am Dienstag, 31. Dezember 2019

Kajla Kini je svoj rođendan sa porodicom proslavila u lokalnom restoranu. Njena majka Kimberli Alford fotografirasla je slavljenicu i objavila fotografiju nasmejane ćerke tinejdžerke na društvenim mrežama, a to je odmah privuklo pažnju službenika škole.

„Bila je srećna, izgledala je prelepo. Kao mama, fotografisala sam je kako duva svećice i objavila to na Fejsbuku“, rekla je Alford za WAVE3. Međutim, porodica nije očekivala da bi Kajla mogla biti kažnjena samo zato što je pozirala u duginim bojama.

Nekoliko dana nakon što je objavljena fotografija, 6. januara, direktor hršćanske škole Vajtfild Akademije, Brus Džejkobson, kontaktirao je Kajlinu porodicu.

„Bio je to e-mail u kojem smo obavešteni da je Kajla izbačena iz Vajtfilda zbog objave na društvenim mrežama“, kaže Alford.

Škola je izbacila zbog fotografije koja „prikazuje prihvaćenost suprotnu verovanjima Akademije Vajtfild“, prenosi Dejli Mejl.

Majka kaže da nije bilo skrivene agende ili značenja iza fotografije – njena ćerka jednostavno je slavila rođendan.

Kodeks ponašanja škole kaže da učenici mogu biti disciplinovani i za ponašanje van škole ako njihova verovanja o seksualnoj orijentaciji nisu u skladu s verovanjima škole.

Alford kaže da ne zna kako je škola došla do svog zaključka i žalila se na izbacivanje njene ćerke, koja je bila učenica prvog razreda srednje škole u kojoj školarina godišnje košta 7.800 dolara.

Međutim, školski administratori odbili su susret s Kajlom i njenom porodicom, a pristali su jedino na to da se učenica dobrovoljno ispiše iz škole kako to ne bi bilo vidljivo u njezinom dosijeu.

Kajla sada pohađa javnu školu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.