Treba vam šaka soli za magiju: Čudesni efekti soli za koje sigurno ne znate, a mogu vam olakšati život

Snalažljive domaćice koriste kuhinjsku so u razne svrhe, a svoje trikove podelile su na društvenim mrežama. Prenosimo neke od njih.

Protiv mrava

Možete koristiti so da biste izbacili mrave iz kuće. Stavite malo soli na okvir od prozora, po kuhinjskim ćoškovima, gde ih obično najčešće ima.

Polira mesing, srebro i bakar

Ako imate nakit, ukrase ili delove nameštaja od ovih materijala, s vremena na vreme ispolirajte ih solju. So je najjednostavnije nekorozivno sredstvo za postizanje sjaja. Napravite pastu od soli i sirćeta i istrljajte njome predmete. Mešavina soli i sirćeta skida svaki oblik nečistoće.

Blistavi prozori

Mrlje i prljavštinu s prozorskih stakala opraćete slanim rastvorom. Pomešajte nekoliko kašika soli u dva litra vode, natopite sunđer i prionite na posao. Izglancajte suvom krpom.

Čisti odliv sudopere

Pomešajte so i toplu vodu i sipajte u sudoperu. So će istopiti naslage koje zapušuju odvod i stvaraju neprijatan miris.

Piling za kožu

Pomešajte so i ulje od lavande da bi ste napravili piling. Pre tuširanja istrljajte telo ovom mešavinom. Mrtve ćelije će se skinuti.

Kad boli grlo

U šoljicu tople vode sipajte četvrtinu kašičice soli i dobro promešajte. Najbolje je da voda bude što toplija, jer hladan rastvor neće biti tako efikasan. Možete dodati i malo antibakterijske vodice za ispiranje usta, koja ce neutralisati kiselinu u ustima i smanjiti osećaj grebanja grla. Uzimajte manje gutljaje i progrgoljite punu šoljicu, ali nemojte gutati. Kod svakog ispiranja usta, pripremite svež rastvor, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.