U trendu

Trik za uštedu u prodavnici: Isprobajte metodu 6-1 o kojoj svi pričaju

Činjenica je da su cene hrane porasle više nego ikada, pa ne iznenađuje to što je nedavni pouzdan način da sebi i svojoj porodici obezbedite zdravu i uravnoteženu ishranu, ali uz minimalne troškove, izazvao oduševljenje na društvenim mrežama.

Kuvar iz Njujorka podelio je svoj metod koji koristi da uštedi novac na namirnicama.

Šest vrsta povrća, pet vrsta voća, četiri namirnice sa proteinima, tri namirnice sa skrobom, dva sosa i jedna namirnica za vaše zadovoljstvo. Ako je ovo vaša lista za kupovinu namirnica ove nedelje, verovatno ste čuli za Vila Kolmana, njujorškog kuvara koji je objavio ovaj viralni savet za kupovinu namirnica.

Prema njegovim rečima i njegovim brojnim pratiocima na društvenoj mreži TikTok, ovaj trik može da vam pomogne da uštedite novac i trošite manje hrane jer ćete kupiti samo ono što vam je zaista potrebno, umesto da kupujete previše hrane koju nećete ni koristiti, prenosi Centarzdravlja.hr.

Prednosti 6-1 kupovine namirnica

Činjenica je da su cene hrane porasle više nego ikada, a ovo je zaista pouzdan način da sebi i svojoj porodici obezbedite zdravu i uravnoteženu ishranu, ali uz minimalne troškove. Ovakvim načinom kupovine hrane možete dobiti sve potrebne makronutrijente, ali ćete se pobrinuti da kupovinu namirnica poput slatkiša, grickalica, gaziranih pića i viška voća i povrća svedete na minimum. Vrlo verovatno ste svesni da će takvi kvarljivi proizvodi ionako istrunuti i završiti u smeću krajem nedelje.

Takođe, postoje mnoge prednosti povećanja raznovrsnosti ishrane u vidu različitih vrsta proizvoda do novih žitarica, proteina, pa čak i ulja za kuvanje. Promena onoga što obično kupujemo mogla bi nam pomoći da konzumiramo više hranljivih materija. Osim toga, fleksibilnost u kupovini je ono što svi treba da uradimo ako želimo da uštedimo novac. Na primer, umesto mesa ili jaja, jedna od proteinskih namirnica koju ćete kupiti ove nedelje može biti zdravo i raznovrsno sočivo.

Konačno, skrobna i zadovoljavajuća hrana može vam pomoći da zaokružite svoje obroke i sprečite da se osećate ograničeno ili naručite.

Primer 6-1 Kupovina namirnica

Ako vam je potrebna inspiracija za sledeću kupovinu, ovo je jedan primer koji možete koristiti:

6 vrsta povrća: prokulice, špargle, tikvice, celer, kristal salata, krompir

5 vrsta voća: jabuke, banane, grožđe, pomorandže i kruške

4 namirnice sa proteinima: jaja, mleveno meso, pileći file i sočivo

3 skrobne namirnice: tortilje, pirinač, špageti

2 sosa: salsa, pesto genovese

1 hrana za čisto zadovoljstvo: sladoled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)