U trendu

U ovoj zemlji žive najpametniji ljudi: Srbi se baš nisu proslavili, evo na kom smo mestu

Sajt „World population review“ objavio je rang listu zemalja sa najpametnijim stanovništvom krajem prošle godine.

Prema ovoj rang listi najinteligentniji ljudi žive u Japanu, sa prosečnim koeficijentom inteligencije od 106,48, a slede Tajvanci sa koeficijentom od 106,47 i Singapurci sa 105,89.

Među prvih deset po koeficijentu inteligencije su i Hong Kong, Kina, Južna Koreja, Belorusija, Finska, Lihtenštajn i Nemačka.

Prosečna inteligencija srpskog stanovništva procenjena je na 89,6 i Srbi se nalaze na 59. mestu. Od ostalih država bivše Jugoslavije je najbolje je rangirana Slovenija, koja je na 23. mestu, sa koeficijentom od 98,6. Hrvatska je na 37. mestu sa prosečnim IQ od 95,75. Bosna i Hercegovina na 66. mestu sa 88,54, a Crna Gora na 82. mestu sa prosečnim koeficijentom inteligencije od 85,78 odsto, prenosi Danas.

This map shows the average IQ in every country around the world. How did your country score why do think think did your country score like that? from AskBalkans

Što se tiče ostalih komšija Bugari su i Grci su pametniji od nas, dok su Rumuni i Severno Makedonci manje inteligentni pokazuje rang lista.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.