U trendu

Učite od najboljih: 7 navika milionera koje vam mogu pomoći da se obogatite

Da li vas zanima koje su navike milionera zahvaljujući kojima su stvarali i pre svega sačuvali i uvećali svoje bogatstvo? Nije sve u novcu, to je tačno, ali ekonomično upravljanje novcem definitivno doprinosi mirnijem putovanju kroz život.

Navike milionera koje možete usvojiti još danas:

1. Troše manje nego što zarađuju

Put do finansijskog uspeha počinje životom u okviru svojih mogućnosti. Milioneri koji su se obogatili teškim radom razumeju ovo. Zbog toga troše manje nego što zarađuju. Ovo im omogućava da sačuvaju deo svog prihoda za buduća ulaganja i finansijsku sigurnost, prenosi citymagazine.si.

2. Izbegavaju besciljno trošenje

Odupiru se želji za nepotrebnim luksuzom i više vole da pametno troše novac. To znači da planiraju kupovinu i odlučuju se za isplative alternative kao što je kupovina u većim količinama. Oni smanjuju ukupne troškove i istovremeno održavaju visok životni standard.

3. Uzdržite se od pozajmljivanja novca prijateljima i porodici

Razumevajući složenost koju finansijski poslovi mogu doneti u lične odnose, milioneri koji su sami stekli su oprezni kada je u pitanju pozajmljivanje novca prijateljima i porodici. Oni daju prioritet održavanju odnosa nad finansijskim transakcijama, svesni potencijalnih rizika i komplikacija koje mogu nastati.

4. Ne upoređuju se sa drugima

Umesto da podlegnu pritisku i upoređuju se sa drugima, ovi pojedinci ostaju fokusirani na svoje lične finansijske ciljeve. Oni prepoznaju da je finansijski uspeh put koji je jedinstven za svakog pojedinca i izbegavaju nepotrebnu potrošnju vođenu željom da se takmiče sa životnim stilovima drugih.

5. Pasivni prihodi

Ovi milioneri daju prioritet stvaranju pasivnih izvora prihoda, prepoznajući dugoročne prednosti generisanja prihoda bez aktivnog svakodnevnog učešća. Oni ulažu u nekretnine za iznajmljivanje, akcije koje plaćaju dividende ili druge poduhvate u kojima njihov novac radi za njih.

6. Odlažu svoju kreditnu karticu i odlučuju se za gotovinu

Da ne bi upali u zamku nagomilavanja duga, često se umesto kredita odlučuju za gotovinske transakcije. Oni razumeju rizike povezane sa dugom i visokim kamatama, pa troše novac u okviru svojih mogućnosti umesto da se oslanjaju na kredit za svakodnevne troškove.

7. Ulažu u sebe

Oni shvataju da je neophodan kontinuirani lični rast. Tako ulažu u sticanje novih veština, proširuju svoju bazu znanja i ostaju u toku sa trendovima u industriji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.