U trendu

Ustali ste pospani i umorni? Pritisnite “dugme za restart”, progledaćete za 20 sekundi (VIDEO)

Ukoliko imate problem da se razbudite brzo ili vas odjednom obuzme pospanost kad joj vreme nije, ovo će vas rešiti muka, a reč je o stimulisanju tačke na licu ili akupunkturi.

Eilin Li, akupunkturološkinja iz Konektikata, tvrdi da bi trik za borbu protiv pospanosti i umora mogao biti jednostavniji nego što mislite. Ona savetuje da pritisnete „dugme za restart“ između nosa i gornje usne kako biste se razbudili u 20 sekundi.

U videu na TikToku demonstrirala je kako da aktivirate akupunkturnu tačku poznatu kao DU-26.

@anew.acu

☝🏼If you’re feeling drowsy, fatigued, this is the reset button to stimulate alertness. ☝🏼If you have a lot of sinus congestion, this will open up the nasal passages. ☝🏼If you suffer from acute back pain, this will help ease the pain to help you move. ☝🏼If you want to wake up your boo from a deep sleep, this is the one. 😈 💦 Acupuncture point DU26 (Shui Gou (水溝)) aka “water trough” has historically been used to revive consciousness from fainting in emergency situations. (Yes, my eyes were watering after recording this video) 🥹 #syncope #drowsy #backpainrelief #sinuscongestion #alertness #fatigue #acupressure #chinesemedicine

♬ Virgen – Adolescent’s Orquesta

Predlaže da koristite nokte, zglobove ili čak olovku kako biste pronašli tačku i lagano je pritisnuli prema nosu.

“Mogle bi da vam suze oči, a sinusi da se otvore, ali sigurno ćete se osećati budnima”, rekla je i poručila da tačku masirate 20 sekundi.

Dok jedni misle da je nemoguće razbuditi se na ovaj način, postoje i oni koji su isprobali trik i kažu da deluje

„Probala sam i uspelo je“, „Svako bi trebao da zna za ovo“, „Meni je pomoglo i prevladati strah i rešiti se bola“, neki su od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar