Ustali ste umorni? „Dugme za restart“ razbudiće vas za 20 sekundi! (VIDEO)

Ukoliko imate problem da se razbudite brzo ili vas odjednom obuzme pospanost kad joj vreme nije, ovo će vas rešiti muka, a reč je o stimulisanju tačke na licu ili akupunkturi.

Elin Li, akupunkturološkinja iz Konektikata, tvrdi da bi trik za borbu protiv pospanosti i umora mogao biti jednostavniji nego što mislite.

Ona savetuje da pritisnete „dugme za restart“ između nosa i gornje usne kako biste se razbudili u 20 sekundi.

U videu na TikToku demonstrirala je kako da aktivirate akupunkturnu tačku poznatu kao DU-26.

@anew.acu

☝🏼If you’re feeling drowsy, fatigued, this is the reset button to stimulate alertness. ☝🏼If you have a lot of sinus congestion, this will open up the nasal passages. ☝🏼If you suffer from acute back pain, this will help ease the pain to help you move. ☝🏼If you want to wake up your boo from a deep sleep, this is the one. 😈 💦 Acupuncture point DU26 (Shui Gou (水溝)) aka “water trough” has historically been used to revive consciousness from fainting in emergency situations. (Yes, my eyes were watering after recording this video) 🥹 #syncope #drowsy #backpainrelief #sinuscongestion #alertness #fatigue #acupressure #chinesemedicine

♬ Virgen – Adolescent’s Orquesta

Predlaže da koristite nokte, zglobove ili čak olovku kako biste pronašli tačku i lagano je pritisnuli prema nosu.

“Mogle bi da vam suze oči, a sinusi da se otvore, ali sigurno ćete se osećati budnima”, rekla je i poručila da tačku masirate 20 sekundi.

Dok jedni misle da je nemoguće razbuditi se na ovaj način, postoje i oni koji su isprobali trik i kažu da deluje

„Probala sam i uspelo je“, „Svako bi trebao da zna za ovo“, „Meni je pomoglo i prevladati strah i rešiti se bola“, neki su od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.