Žena bila trudna 46 godina, lekari otkrili nešto šokantno u njenom stomaku (video)

Slučaj Zahre Abutalib iz Maroka jedan je od najneverovatnijih u istoriji medicine.

Ona je 1955. godine osetila jake bolove i počela da se porađa u malom selu. Porođaj je trajao 48 sati, ali se beba nije rodila.

Nakon toga su je prebacili u bolnicu, gde su lekari pokušali da je porode, ali kada je Zahra videla devojku koja je umrla u mukama tokom operacije, u panici je pobegla iz bolnice, prenosi Avaz.

Danima kasnije je trpela bolove, ali se ipak nije vraćala u bolnicu. Jednog dana bolovi su samo prestali, a Zehra je, verujući u marokanski mit uspavane bebe da beba spava u utrobi majke kako bi zaštitila njenu čast, jednostavno je zaboravila na trudnoću.

Kako su prošle decenije, a beba se nije rodila, Zehra je usvojila troje dece i postala baka. Kada je napunila 75 godina, bolovi su se vratili, a lekari nisu imali pravo objašnjenje njenih muka.

Jedan od lekara je verovao da je njen stomak bio natečen usled tumora na jajnicima pa je zbog toga poslao na snimanje.

Kada su dobili rezultate, lekari su ostali šokirani. U stomaku žene nalazio se plod deteta koji se skamenio.

Mrtva beba je bila u Zahrinom stomaku 46 godina, nakon čega je uspešno odstranjena operacijom.

Njen beg iz bolnice verovatno joj je spasio život, jer da operisana u 1955. godine, u vreme kada nisu postojali savremeni aparati za skeniranje, lekari bi sigurno presekli pupčanu vrpcu jer ne bi znali kako je dete pozicionirano i izazvali bi unutrašnje krvarenje koje bi se kobno završilo i za majku i bebu.

U istoriji medicine zabeleženo je oko 300 sličnih slučajeva, ali Zahrino „kameno dete“ provelo je najviše vremena u stomaku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.