U trendu

Žena lažirala rak i uzela 52.000 evra: Trošila novac na luksuz, kockanje i šoping

Četrdesetčetvorogodišnja žena Nikol Elkabas prevarila je na stotine osoba koje su donirale više od 45.000 funti za njeno lečenje, pretvarajući se da ima rak.

Novac koji je dobila na prevaru koristila je za putovanja, na kockanje, šoping, odlazak u restorane.

Elkabas, iz Kenta, tvrdila je da ima rak, pa je na GoFundMe stranici prikupila oko 45.000 funti (oko 52.000 evra) za navodno lečenje u Španiji. Međutim, lekari su joj danima pre nego što je počela da prikuplja sredstva rekli da je zdrava.

Pošto nema finansijska sredstva ili mogućnost da vrati novac svojim žrtvama kojih je bilo oko 700, naređeno joj je da plati samo pet funti u narednih 28 dana, prenosi Dejli Mejl.

Istražitelji su od tada ispitali njene račune i izračunali da je skupila ukupno oko 417.600 funti.

Njene potrošačke navike su uključivale kockanje, a samo u 2018. godini je potrošila oko 70.000 evra na to. Tu svoju naviku je nazivala „nestalnom i ekstremnom“.

Bivša modna konsultantkinja u Herodsu je izjavila da nije kriva na suđenju u novembru 2020. godine, tvrdeći da je iskreno verovala da ima rak. Osuđena je prošle godine na dve godine i devet meseci zatvora, a sudija je rekao da je njena odluka bila „čista fantazija i namerna prevara“, koja je korišćena za finansiranje njenih navika kockanja.

Njene laži

Njene laži su uključivale priče o velikoj operaciji, šest meseci ciklusa hemoterapije i čudotvornom leku.

Naime, ona je uhvaćena tako što je njen onkolog otkrio njenu stranicu za prikupljanje sredstava na kojoj je tražila donacije, a koju je naizgled postavila njena majka Dolores i to nekoliko dana nakon što je pregledao.

Nikad nisu čuli za nju

Na njenoj stranici pod naslovom „Nikol je potrebna vaša pomoć za lečenje“, prikazana je fotografija snimljena posle operacije žučne kese mesecima ranije. Lečenje u Španiji je opisala kao „jedini način da se spasi“.

Lekar Džordž Tsavelas je na suđenju prošle godine rekao da nije našao „nikakav malignitet“ i da su oba jajnika „izgledala normalno“ nakon operacije u januaru 2018. godine. Policija je nakon otkrivanja stranice GoFundMe, kontaktirala kliniku u Barseloni, gde je Nikol navodno tvrdila da boravi. Iz klinike su rekli da nikada nisu čuli za nju, a utvrđeno je i da lekar koji je navodno leči ne postoji, prenosi Indenpendent.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar