U trendu

Žena pojela ribu i pretrpela strašne posledice: Ostala je bez ruku i nogu

Ženi iz Kalifornije po imenu Lauri Barahas, lekari su morali da amputiraju ruke i noge nakon što je pojela nedovoljno termički obrađenu ribu tilapiju.

Ovaj tragični događaj podseća nas na važnost pravilne pripreme hrane za očuvanje zdravlja. Barahas je konzumirala tilapiju koju je kupila na lokalnoj pijaci u San Hozeu prošlog jula, a potom je sama pripremila kod kuće. Nakon što je jela ribu, počela je da oseća simptome bolesti.

Njeno zdravstveno stanje bilo je izuzetno kritično, skoro je izgubila život. Završila je u bolnici, gde su joj amputirane ruke i noge, a takođe je imala ozbiljne komplikacije poput sepse i zatajenja bubrega.

Strašne posledice

Dijagnoza koju je dobila bila je „Vibrio vulnificus,“ agresivna bakterija često nazvana „bakterijom koja jede meso.“ Simptomi infekcije Vibrio vulnificus, poznate i kao nekrotizirajući fasciitis, mogu uključivati vodenastu stolicu, grčeve u stomaku, mučninu, povraćanje, i povišenu temperaturu. Infekcija krvotoka s groznicom, niskim krvnim pritiskom i kožnim plikovima takođe je moguća, kao i inficirane rane koje se mogu proširiti na druge delove tela, praćene simptomima kao što su groznica, crvenilo, bol, otok, toplota i iscedak.

Ova bakterija se može preneti konzumiranjem kontaminirane hrane ili putem posekotine ili tetovaže koja dođe u kontakt s vodom u kojoj ova bakterija živi. Važno je napomenuti da je bakterija posebno opasna za osobe s oslabljenim imunološkim sistemom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar