Znate li zašto prevarene muškarce zovu „rogonja“? Objašnjenje je totalno neočekivano

O ovoj temi postoji više anegdota i objašnjenja

Za žene koje varaju svoje muževe kaže se da im nabijaju rogove.

Jelenski rogovi

Jedno, najmaštovitije, govori o tome kako je francuski kralj imao običaj da muža neke dvorske dame ili kontese koja bi mu se posebno sviđala pošalje u lov da bi u međuvremenu mogao osvojiti njegovu ženu. Prevareni muž bio je obavezan da, kao dokaz izvršenja kraljevog naloga, donese jelenje rogove.

Zato su ga oni na dvoru koji su znali o čemu se radi podrugljivo zvali „rogonja” i govorili iza leđa kako mu je žena „nabila rogove”. Mnogi od tih „rogonja” i sami su znali da su nasamareni, ali su to morali podnositi jer je od kralja zavisio njihov društveni položaj i uticaj.

Malo astrologije

Prema astrološkim tumačenjima, muškarci rođeni u znaku Jarca (Kozoroga) predodređeni su da budu prevareni. Otuda im, onda, i bračni „rogovi”.

Rimska statua koja deli pravdu

Postoji i legenda o čarobnjaku Virgiliju, koji je u Rimu napravio bronzanu statuu koja bi nevernim ženama odgrizla prst, kad joj ga gurnu u usta, dok bi muževima porasli rogovi.

Grčka kazna za prevaru

Još u staroj Grčkoj su se za nemoralno ponašanje žena muževi kažnjavali time što su im na javnom mestu stavljani rogovi na glavu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.