U trendu

Borićemo se protiv Kosova u UEFA

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da će se ta organizacija na Kongresu u Budimpešti boriti protiv prijema Kosova u Evropsku fudbalsku unije (Uefa).

„Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u Uefa“, rekao je Karadžić, a prenosi sajt FSS-a.

U utorak će se na Kongresu Uefa u Budimpešti raspravljati o prijemu Kosova u tu organizaciju.

Karadžić je podsestio da je FSS čeitir puta do sada uspeo da skine zahtev Kosova za prijem sa dnevnog reda na kongresima, ali je istakao da je ovaj put situacija znatno teža.

„Sada je pred nama ponovo veoma delikatna situacija, ali znatno teža posle šamara koji smo ne tako davno dobili od Medjunarodnog olimpijskog komiteta. MOK je pod svoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine“, rekao je Karadžić i dodao:

„Druga situacija koju našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u Uefa, posle spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija, što je uslov da postane deo Uefa, Gibraltar je sudskim putem uspeo da postane 54. članica evropske kuće fudbala. Gibraltar je sada dobio i spor sa Fifom, a to znači da će uskoro postati i članica Svetske fudbalske federacije“.

Karadžić je rekao da bi prijem Kosova u Uefa izazvao „previranja u regionu i šire“, a da bi se zatim „otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope“.

„Nije tajna da ‘slučaj Kosovo’ nije usamljen“, zaključio je Karadžić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.