U trendu

Džejms predvodio Klivlend do pobede

Košarkaši Klivlenda pobedili su u noći izmedju ponedeljka i utorka na svom parketu Indijanu sa 100:96, a meč je obeležio povratak Lebrona Džejmsa na parketu posle jedne utakmice odmora, dok je Memfis u gostima trijumfovao protiv Denvera sa 103:96.
Džejms je predvodio svoj tim sa 33 poena do prve pobede nakon dva vezana poraza. On je odlukom trenera propustio nedeljnu utakmicu protiv Vašingotna, a sinoćnom partijom je vratio Klivlend na pobednički kolosek i prvo mesto u IStočnoj konferenciji. Njega su pobedi protiv Indijane ispratili Kajri Irving sa 22 poena, dok je Tristan Tompson postigao 14.

U poraženom timu istakao se Monta Elis sa 28 poena, dok je Pol Džordž postigao 23, uz osam skokova.

Denver je sinoćnim porazom sve dalje od plej-ofa, pošto posle 60. utakmica zauzima 12. mesto u Zapadnoj konferenciji, dok je Memfis potvrdio da im je protiv Finiksa samo bio loš dan, te su novom, 35. pobedom u sezoni sve bliži poziciji na tabeli koja će im obezbediti prednost domaćeg terena pred plej-of.

Najefikasniji u u ekipi Memfisa bio je Zek Rendolf sa 22 poena, dok je Met Barns dodao 16, a jedan manje postigao je Mario Čalmers.

U poraženom Denveru najistaknutiji bio je Kenet Farid sa 16 poena i 11 skokova, Geri Haris postigao je 15, dok je srpski košarkaš Nikola Jokić za 19 minuta na parketu postigao 10 poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Na pobednički kolosek vratila se i ekipa Oklahome, koja je protiv Sakramenta izbegla četvrti poraz na poslednjih pet utakmica. Oklahoma je pobedila Sakramento sa 131:116, a najefikasniji bio je Kevin Durent sa 27 poena, dok je Rasel Vestbruk ostvario „tripl-dabl“ učinak od 20 poena, 15 asistencija i 13 skokova.

Boston je nastavio niz dobrih rezultata na domaćem terenu, zabeleživši 11. uzastopnu pobedu, a ovaj put su bili bolji od Jute sa 100:95.

Boston je do pobede predvodio Džej Krauder sa 22 poena, a po 18 su postigli Ajzea Tomas i Ejveri Bredli.

U poraženoj Juti Trej Lajls postigao je 18 poena i uz to upisao 10 uhvaćenih lopti, a takodje 18 poena postigao je i Šelvin Mek.

U ostalim mečevima Vašingotn je sa 116:108 pobedio Filadelfiju, Milvoki je sa 128:121 bio bolji od Hjustona, a Los Andjeles Klipersi savladali su Bruklin sa 105:95.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.