U trendu

Gvardiola zna gde će raditi sledeće sezone

Fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski izjavio je danas da trener te ekipe Pep Gvardiola zna koji će klub iz Premijer lige predvoditi sledeće sezone i da je već počeo da pravi planove kako da promeni taj tim.

Gvardiola je početkom godine reko da neće produžiti ugovor sa Bajernom pošto će od naredne sezone trenirati neki engleski premijerligaški klub.

On nije rekao gde će raditi, ali su britanski mediji naveli da će je već potpisao predugovor sa Mančester sitijem. Za španskog trenera, koji je osvojio 14 trofeja u četiri sezone sa Barselonom, zainteresovani su i Mančester junajted i Čelsi.

„Znam da Pep može da poboljša odredjeni tim u Engleskoj. Mislim da zna gde će raditi i zna šta mora da uradi sa tom ekipom kako bi igrala mnogo bolje“, rekao je Levandovski za Dejli Mejl.

Levandovski 18 meseci saradjuje sa Gvardiolom, koji je poznat po detaljnoj pripremi utakmica i pas igri.

„On će se koncentrisati na tehniku i možda na veći posed lopte nego što je uobičajeno u Engleskoj. Ali, Pep zna da je Premijer liga drugačija od španske ili Bundeslige i siguran sam da može da uradi nešto novo po pitanju taktike“, rekao je Levandovski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.