U trendu

Kosanović: Pričaće se da je Borac prekinuo Zvezdin niz pobeda

Trener Borca iz Čačka Milorad Kosanović rekao je da su njegovi fudbaleri danas zasluženo pobedili Crvenu zvezdu sa 5:1 u osmini finala Kupa Srbije i da je lepo što će se o njegovoj ekipi pričati kao timu koji je prekiuno veliku seriju pobeda crveno-belih.

„Isto je meni 1:0 ili 5:1, trebalo je da bude 5:1 zato što je Zvezda neke stvari radila koje nisu dobre, ali mi ništa posebno to ne znači. Bitno je da smo se pokazali, da smo igrali fudbal, bili gospoda, nismo divljali, pravili ružne scene i svaka čast momcima na tome, to mi je mnogo važnije od rezultata“, rekao je Kosanović na konferenciji za novinare.

Borac je danas na stadionu „Rajko Mitić“ ubedljivo pobedio Zvezdu, plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije i prekinuo njen niz od 17 pobeda.

„Čestitam im na igri i rezultatu, svaka im čast, a Zvezdi želim sreću. Lepo je da smo mi tim koji smo prekinuli tu seriju, pričaće neko da je Borac to učinio. Veliki deo utakmice smo igrali dobro, imali sreće da smo iskoristili prve napade. Zvezda je pokušala da se vrati u utakmicu, možda i preforsirala jednim delom, nije očekivala da Borac ima silu i utakmica je krenula u tom pravcu i završila kako je završila“, naveo je on.

Kosanović je rekao da njegova ekipa mora da popravi loše stvari u svojoj igri.

„Ja sam trener, profesionalac. Smeta mi što u prvih 20 minuta nismo mogli da se dva puta dodamo, smeta mi taj strah, ali je razumljivo da momci koji igraju u Borcu nemaju iskustva kad dodju ovde, udju u grč. Imali smo u igri mnogo loših stvari“, dodao je on.

„Ovaj tim mora da radi mnogo, da pravi bolji protok lopte, da igra organizovanije i da se ne plaši koliko se plašio prvih 45 minuta. Ovi momci zaslužuju i mogu, do kraja prvenstva ćemo probati da i taj deo popravimo“, naveo je trener ekipe iz Čačka.

Upitan o uslovima za igru, Kosanović je pohvalio teren na stadionu „Rajko Mitić.

„Nismo u Južnoj Africi, Americi ili Engleskoj. Sneg je do nečega u Srbiji kada dodje decembar. Ovaj teren je izvanredan kakvi su vremenski uslovi. Treba doći u Čačak i videti na šta liči teren, kao da krave pasu. Ovo je godina u kojoj se menja sistem takmičenja, istrpićemo, nismo prvi put igrali“, rekao je Kosanović.

Pomoćni trener Crvene zvezde Vojo Ćalov rekao je da je Borac ozbiljna ekipa, ali da je njegovoj ekipi „bio dan kada ništa ne polazi za nogom“.

„Teško je nešto reći posle ovakve utakmice, veliki poraz. Nekada naidje dan kada vam bilo šta polazi za nogom. Sve je krenulo drugim tokom. Borac je ozbiljna, brza, zrela, jaka ekipa. Čestitam Borcu i želim puno uspeha u prvenstvu i kupu. Nadam se da će uz ovakvu igru doći do finala“, rekao je Ćalov.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izveo je protiv Borca kombinovani sastav, a nisu igrali Aleksandar Katai i Marko Grujić.

„Neosporno je da su oni naši ponajbolji igrači, ali naidje takav dan, kada vam ništa ne polazi za nogom. Posle prvog gola Borca desile su se neke stvari, nesigurnost i sve i to je krenulo u drugom pravcu“, naveo je Ćalov.

Božović je usključen posle četvrtog gola Borca posle prigovora sudiji Miloradu Mažiću.

„Imao je primedbu da je kod prvog i četvrtog gola možda bio ofsajd, da pomoćne sudije nisu reagovale i tu je nastao nesporazum. Ne znam šta su rekli jedan drugom, ali sada je i nebitno“, rekao je Ćalov i dodao da misli da je Ugo Vijeira povredio članak.

Upitan zbog čega Božović nije na konferenciji za novinare, Ćalov je rekao da na to nema pravo zbog crvenog kartona na utakmici.

Novinare je zanimalo i zbog čega je Mbodj menjao pozicije u današnjoj utakmici, a Ćalov je rekao da Senegalac ne igra duže vreme.

„Činjenica je da Mbodj ne igra duže vreme, konkurencija je jaka. Probali smo da ga vratimo nazad drugo poluvreme jer centralni deo odbrane nije bio siguran“, rekao je Ćalov.

Zvezda će narednog vikenda igrati protiv Čukaričkog a Ćalov je rekao da njegova ekipa „može i mora da se vrati na pobednički kolosek. On je naveo da Katai neće biti spreman, ali da Grujić verovatno hoće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.