U trendu

Liverpul u finalu Lige Evropa pobedom nad Viljarealom

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige Evropa pošto su večeras na svom terenu u revanš utakmici pobedili Viljareal sa 3:0.

Liverpul je na svom Enfildu poveo u sedmom minutu autogolom kapitena Viljareala Bruna Sorijana, vodjstvo je duplirao Danijel Staridž u 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Adam Lalana u 81. minutu.

Uprvoj utakmici prošlog četvrtka u Španiji Viljareal je pobedio sa 1:0.

Viljareal je prvi imao šansu, u petom minutu kada je šutirao Mario Gaspar, ali je dobro odbranio golman Liverpula Simon Minjole, a zatim je u prilici bio i Džonatan Dos Santos, ali je šutirao preko gola.

Liverpul je poveo dva minuta kasnije. Natanijel Klajn je sa leve strane dodao loptu do Alfonsa Areole, koji je prosledio do Roberta Firmina, a ovaj je vratio pred gol gostiju, gde je zakačio kapiten Viljareala Bruno Sorijano i poslao u svoju mrežu. „Crveni“ su u 14. minutu mogli da dupliraju vodjstvo, ali je Džejms Milner šutirao pored gola.

Domaći su posle toga uglavnom kontrolisali utakmicu a poslednju šansu u prvom delu meča imao je Sedrik Bakambu, ali je golman Liverpula odbranio.

Bakambu je i na početku drugog poluvremena bio u dobroj šansi, ali je u poslednjem trenutku Dejan Lovren klizećim startom blokirao njegov šut.

Liverpul je duplirao prednost u 63. minutu kada se posle šuta Firmina lopta odbila do Staridža, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu. U 70. minutu isključen je fudbaler Viljareala Viktor Ruiz pošto je dobio drugi žuti karton zbog starta na Lalani.

Konačan rezultat postavio je Lalana u 81. minutu. Firmino je dobro prošao po levoj strani, prešao je Matea Musačija pred golom i vratio loptu u srce šesnaesterca, gde je loše zahvatio Staridž. Lopta je došla do Lalane koji je sa oko dva metra poslao u mrežu.

Ekipa Jirgena Klopa će u finalu igrati protiv Sevilje, koja je večeras u Španiji pobedila Šahtjor sa 3:1 i ukupnim rezultatom 5:3 izbacila ga iz takmičenja.

Finale Lige Evropa na programu je 18. maja u Bazelu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.