U trendu

Mančester sitiju prednost protiv Dinama pred revanš u Engleskoj

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u Kijevu domaći Dinamo sa 3:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Golove za Mančester siti postigli su Serhio Aguero u 15, David Silva u 40. i Jaja Ture u 90. minutu, dok je strelac za Dinamo bio Vitalij Bujalski u 59.

Mančester siti je u prvom poluvremenu bio bilji, iako je Dinamo u petom minutu prvi stigao do šanse za gol, ali je Džo Hart sačuvao svoju mrežu posle šuta Andrija Jarmolenka.

Gosti iz Engleske poveli su 15. minutu posle kornera s leve strane. Silva je izveo udarac iz ugla, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je Jaja Ture, koji je glavom loptu prosledio do Aguera, a ovaj je posle prijema snažno šutirao i savladao Oleksandra Šovkovskog.

Nastavili su „gradjani“ s pritiskom, ali Aguero i Ture nisu uspeli da iskoriste svoje šanse u 22. i 35. minutu, da bi prednost Mančestera udvostručio Silva u 40. posle sjajne timske akcije.

Defanzivci Sitija su u protivničkom šesnaestercu proigrali Aguera, koji je petom proigrao Rahima Sterlinga, a ovaj je na drugoj stativi uposlio usamljenog Silvu za 0:2 u Kijevu.

Dinamo je u drugom poluvremenu zaigrao znatno ofanzivnije i organizovanije, a to im je donelo rezultat u 59. minutu.

Bujalski je sa ivice šesnaesterca šutirao posle jednog odbitka, a lopta je na putu do gola zakačila Nikolasa Otamendija i prevarila Harta u ovoj situaciji.

Konačan rezultat u Kijevu postavio je Jaja Ture u 90. minutu udarcem sa ivice šesnaesterca na dodavanje Fernandinja.

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov je presedeo ceo meč na klupi Sitija, a na drugoj strani Radoslav Petrović nije dobio priliku da zaigra za Dinamo.

Revanš utakmica igraće se 15. marta u Mančesteru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.