U trendu

Nišikori: Približavam se velikoj četvorci

Japanski teniser Kei Nišikori rekao je danas da smatra da se približava najboljim igračima sveta i dodao da mu je naredni cilj u karijeri osvajanje titule na nekom maters ili grend slem turniru.

Nišikori je postavljen za petog nosioca na Vimbldonu, pa je tako nadmašio zemljakinju Kimiko Date Krum, koja je 1994. i 1996. godine bila šesti nosilac u ženskom singlu na trećem grend slem turniru u sezoni.

„Ne osećam nikakav pritisak iz Japana, jer živim u SAD. Trudim se da ne mislim previše o tim stvarima. Mislim, osećam pritisak ponekad, ali se dobro nosim sa tim“, rekao je Nišikori na konferenciji za novinare, prenosi BBC.

Nišikori je tokom 2014. godine uspeo da pobedi prvu četvorku sa ATP liste – Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Endija Mareja i Stana Vavrinku.

„Mislim da im se približavam. Žao mi je što nisam uspeo da osvojim više titula, ali pobeđivao sam ih nekoliko puta. Moj sledeći cilj je osvajanje masters ili grend slem turnira“, rekao je peti teniser sveta.

Japanaca je prošle nedelje povreda primorala da preda polufinale turnira u Haleu, ali je istakao da je spreman za prvo kolo na Vimbldonu i meč protiv Simona Bolelija iz Italije.

„Biće teško, to je sigurno. On je dobar na travi, ali dobro sam se pripremio i dobro se osećam“, dodao je Nišikori.

Takmičenje na Vimbldonu, najprestižnijem teniskom turniru, počeće u ponedeljak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.