U trendu

Partizan izgubio od Krke uz zvuk sirene

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Krke 70:69 (18:20, 25:14, 11:22, 15:14), u sedmom kolu Jadranske lige.

Pobedu Krki doneo je Mirko Mulalić trojkom uz zvuk sirene sa pola terena.

Partizan je predvodio Aleksandar Cvetković sa 15 poena, osam skokova i osam asistencija. Čedomir Vitkovac, Božo Đumić i Andreja Milutinović postigli su po 10 poena, a Petar Aranitović devet, svih devet u drugom poluvremenu.

Najefikasniji u Krki bio je Jure Lalić sa 21 poenom, dok je Mirko Mulalić postigao 19.

Partizan sada ima učinak od dve pobede i pet poraza, dok Krka ima tri trijumfa i četiri poraza.

Crno-beli su poveli 5:0, ali je Krka iskoristila slabiji procenta šuta Partizana i do kraja četvrtine preokrenula rezultat, tako da je na prvi mali odmor otišla sa dva poena prednosti, 20:18.

Partizan je u drugoj četvrtini popravio šut i pogodio je pet trojki iz osam pokušaja, tako da je stekao sigurno vođstvo, koje je do kraja poluvremena uglavnom bilo dvocifreno (prvi put na 33:23), a na poluvremenu je domaći tim vodio 43:34.

Krka je u trećoj četvrtini malo po malo smanjivala prednost, da bi u finišu deonice posle polaganja na drugi obruč Igora Tratnika i trojke Mulalića povela sa 53:50, a u poslednjih 10 minuta ušla je sa prednošću od dva poena, 56:54.

Nakon toga se razigrao Aranitović i postigao devet vezanih poena za Partizan, koji je ponovo poveo, 63:60. Krka je posle toga povratila vođstvo, a rezultat se lomio do samog kraja meča, kada je Partizan osam sekundi pre kraja stekao tri poena prednosti, 68:65, ali je Cvetković promašio jedan penal tri sekunde pre kraja, samo da bi Mulalić sa pola terena uz zvuk sirene dao trojku za pobedu.

Partizan je na današnjoj utakmici podržao akciju Milion razloga, čiji je cilj obezbeđivanje što boljih uslova za lečenje raka dojke, što je najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji. Zato su roze trakice na reverima nosili članovi stručnog štaba i uprave kluba.

Partizan je prošle nedelje omogućio svojim navijačima da proslavljaju rođendane dece između šest i 12 godina na parketu Pionira, tako da je danas bilo oko 15 dece koji su sa svojim društvom gledali utakmicu iz plave lože, dobili disk navijačkih pesama sa potpisima igrača i čestitke na LED ekranima u hali tokom poluvremena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.