U trendu

3 greške u odabiru odeće o vama govore mnogo više nego što pretpostavljate

Stilisti upozoravaju na tri greške koje žene često prave kada je u pitanju izbor garderobe, a koje nehotice naglašavaju stomak. Ove greške mogu dodati kilograme tamo gde ih zapravo nema.

Tanka tkanina

Iako se čini kao dobar izbor za letnje dane, tanka tkanina može biti problematična za one koji nisu sigurni u svoju figuru. Čak i ako je kroj savršen, ovakva tkanina može otkriti svaki nabor i izbočinu, stvarajući neželjene konture i ističući ono što bismo radije sakrili.

Horizontalne pruge

Iako horizontalne pruge mogu delovati privlačno, one mogu optički proširiti struk, čineći ga većim nego što jeste. Umesto toga, vertikalne linije mogu stvoriti iluziju dužih i vitkijih linija.

Haljine sa niskim strukom

Iako su popularne, haljine sa niskim strukom mogu biti rizičan izbor, čak i za one sa vitkom figurom. One mogu izdužiti gornji deo tela, skratiti noge i oduzeti prirodnu liniju struka, stvarajući pravougaoni oblik tela i ističući stomak.

Ove greške su česte, ali uz malo pažnje i promene u izboru garderobe, možemo postići ravnotežu i istaći svoje najbolje atribute.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.